‘Özgürlük Nöbeti’ devam ediyor

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ bu hafta da devam etti. Nöbette konuşan HDP Bakırköy ilçe Eşbaşkanı Hacı Ugiş, siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklanan insanların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Yayın Dayanışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dil bilimci Necmiye Alpay için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor. Bu haftaki eyleme CHP, HDP, Haziran Hareketi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Barış Anneleri, Barış Vakfı üyeleri, Erdoğan ve Alpay’ın okurları ile çok sayıda kişi katıldı.

Nöbette, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının üzerinde yer aldığı “Özgür basın susturulamaz” pankart ile “Diren Aslı, şairin sözünü ettiği ayıp ve karayı silip dünyayı daha yaşanılır kılmayı başaracağız” dövizler taşındı. Nöbette konuşan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, özgürlük ve barış istememenin bu coğrafyada hep bir bedeli olduğunu dile getirdi. “Aslı Erdoğan ve Necmiye Aplay gibi fikir ve düşünce insanlarını duvarların arasına koyarak, fikirlerini ve eserlerini duvarların arasında koyamayacaklarını bilmiyorlar mı?” diye soran Bozan, insanları fikirlerinden ve yazılarından dolayı hapsedilemeyeceğini vurguladı.AKP’nin ülkeyi topyekün açık cezaevine dönüştüğünü dile getiren Bozan, “Bu ülke elbet bir gün barışın ve özgürlüğün kalesi olacaktır” dedi.

‘İrademizi teslim alamazsınız’

Bozan’ın ardından konuşan HDP Bakırköy ilçe Eşbaşkanı Hacı Ugiş, siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklanan insanların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Ugiş, “Kürdistan’a atanan kayyımları, Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını şiddetle kınıyorum” diye konuştu. AKP’nin Kürt halkının iradesini yok sayarak darbeyi kendisinin yaptığını vurgulayan Ugiş, “Bizi tutuklayabilirsiniz ama irademizi teslim alamazsınız” diye belirtti.

Birleşik Haziran Hareketi’nden Adil Göğüçe ise sol-sosyalist, demokratik insanların ağır bedeller ödediğini hatırlattı. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını kınayan Göğüçe, “insanların iradesini yok sayarak, yazarları, gazetecileri tutuklayarak bir sonuca varılamaz” diye konuştu.

Nöbet, aşure dağıtımının ardından sona erdi.

Kaynak: DİHA

EN SON EKLENENLER