Ülkelerin en iyi yaptıgı seyler haritasında Türkiye: Twitter

Dünyada her ülkenin yaptığı ve alanında namını yürüttüğü birçok iş var.

Brezilya iyi futbolcular yetiştirir ya da Almanlar ise biralarıyla meşhurdur. Peki Surinam ya da Papua Yeni Gine neleriyle meşhurdur?

Information is beautiful adlı internet sitesi bir harita yayımlayarak her ülkenin popüler olduğu alanlardaki sıfatlarını belirtti. CIA, Dünya Bankası, Reuters ve Forbes dergisinde yer alan bilgileri kullanarak hazırlanan haritada bilgiler 9 farklı kategoride ayrıldı.

Değerlendirmelere konu olan o kategoriler şöyle: İhracata, ithalata dayalı mal/meta, psikoloji, ekoloji, gastronomi, ekonomi, titizlik, insanlık, teknoloji ve iğrençlik.

ulkelerin-en-iyi-yaptigi-seyler-haritasi-turkiye-twitter-sansuru-201664-1.

Twitter sansüründe Türkiye, en çok kadın işçide Tanzanya

Hazırlanan haritaya göre, Birleşik Krallık en çok milyarderi barındırmasıyla, Amerika ise en çok spam e-mail’in atılmasıyla namını yürütmüş.

Hak ihlalleri konusunda beklenene göre ise Çin en çok gazetecinin mahkum olduğu, Türkiye ise en yaygın Twitter sansürüne sahip olan ülke.

Diğer bir doğu ülkesi Pakistan ise en çok eşcinsel pornosuna sahip olan ülke olarak kayıtlara geçti.

Afrika ülkelerine bakıldığında ise Rwanda, parlamentosunda en çok kadın parlamentere sahip olan ülke, Zambia en çok kadın girişimcinin olduğu ülke ve de Tanzanya ise en çok kadın işçinin olduğu ülke olarak haritada mor rengini aldı.

Londra’da yaşayan yazar ve tasarımcı David McCandless yayımladığı bu ve benzeri haritalar ve analizleri “Knowledge is Beatiful” (Bilgi Güzeldir) adında bir kitapta biriktirerek yayımladı. Kitaba Amazon üzerinden erişmek mümkün.

EN SON EKLENENLER