Valiliğin yasağına rağmen halk oturdu

Dersim’de her türlü açıklamayı izne bağlayan Tunceli Valisi’nin yasağını Dersim halkı tanımadı. Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Fırat Anlı ve Gülten Kışanak’ın gözaltına alınması tepki gösteren halk oturma eylemi yaptı

Dersim halkı Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını kınamak amacıyla Dersim Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı. Dersim Emek ve Demokrasi için Güçbirliği üyeleri, Dersim Belediyesi eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün de aralarında bulunduğu grup ve yurttaşlar Dersim Belediyesi önünde bir araya geldi. Belediye binası önünde oturma eylemi yapan kitle “Direne direne kazanacağız” ve “Diren Amed, Dersim seninle” sloganları ile tepki gösterdi. Kitlenin etrafını protesto eylemi başından itibaren çok sayıda sivil polis tarafından sarıldı.

Önlü: Darbeyi tamamlıyorlar

Eylemde konuşan Alican Önlü, bugün yapılanların yarım bırakılan darbeyi tamamlamak olduğunu söyledi. Önlü, dün Tunceli Valiliği’nin basın açıklaması ve demokratik hakların kullanılmasını engelleyen bir yasağa imza attığını söyledi. Önlü, “Belediyelere kayyum atanıyor. Kamu emekçileri, muhalif basın hepsi kapatıldı. İlimizde dün Vali bir açıklama yaptı. Bundan sonra bu ilde basın açıklaması, demokratik hak talebinin yapılmayacağını, tümünü kendi iznine bağladığını söyledi. Bu bir darbedir. Darbenin ötesinde valinin bu yaptığı açıklama tüm kurumlara kayyum atamadır. Bütün kurumlara ne yapılacağını, neye tepki gösterip göstermeyeceğini söylüyor” dedi. Önlü son olarak direnmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Valinin dünkü açıklaması…

Dün Tunceli Valiliği yaptığı açıklama ile basın açıklamalarını 24 saat önce bildirme şartı getirmiş. Oturma eylemi dahil diğer tüm eylem ve etkinlikleri yasaklanmıştı.

Kaynak: DİHA

EN SON EKLENENLER