‘Oyun sokakta’ etkinliğine polis saldırısı

İstanbul Sokak Tiyatrosu Festivali kapsamında Avcılar Meydanı’nda yapılan ‘Oyun Sokakta’ etkinliği sonrası, direnişteki Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret eden tiyatroculara polis saldırdı. Polis tiyatrocuları darp ederek gözaltına almak istedi

İstanbul Sokak Tiyatrosu Festivali kapsamında, 13 tiyatro topluluğunun 9 merkezde gerçekleştirmeyi planladığı “Oyun Sokakta” etkinliği bugün Avcılar Meydanı’nda yapıldı. Avcılar Meydanı’nda basın açıklaması yapan tiyatro emekçileri, “Sanatın emek ve özgürlük mücadelesiyle sokakta buluşması gerektiğine inanıyoruz. OHAL (Olağanüstü Hal) ve yasaklamalar sanatın sokakla buluşmasını engelleyemeyecek” diyerek festivale devam edeceklerini söyledi. Açıklamanın ardından sanatçılar, Belediye-İş’e üye oldukları için işten atılan ve yaklaşık 5 aydır direnişte olan Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret etti.

‘Oyun sokakta, özgürlük sokakta’

Burada da oyunlarını sergileyen tiyatro emekçilerinin etrafı bir anda polislerce sarıldı. “OHAL’deyiz, her şeyi her türlü etkinliği yasaklıyoruz. Tiyatro da yasak” diyen polisler, emekçilere saldırdı. Aralarında BEKSAV Koordinatörü Şahin Tümüklü’nün de olduğu çok sayıda tiyatro emekçisi darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Polis saldırısına sanatçılar, “Umudumuz kavgamız, kavgamız sanatımızdır”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak karşılık verdi. Direnişteki işçiler ve etrafta bulunan halkın müdahalesiyle gözaltılar engellendi. Ağır şekilde darp edildiklerini kaydeden Tümüklü, “İşçilerin orada oyunumuzu sergilemek bizim için çok önemli. Sonuçta bu festivalin şiarı, ‘oyun sokakta, özgürlük sokakta’” dedi.

Kaynak: DİHA

EN SON EKLENENLER