Şubadap Zarok TV için söylüyor

Şubadap Çocuk Korosu, farklı dillerden şarkıları çocukların dilinden dinlemek isteyenler için müziği evrenselleştiren bir grup. İzmir’de 3 yıl önce çocukların yetişkinlerin müziklerine hapsedilmesinden kurtarmak amacıyla kurulan koro aynı zamanda toplumsal cinsiyet rollerini çocuklara sorgulatıyor. Farklı halklardan çocukları buluşturan koro, çocukların birbirine dokunmasını ve birlikte yaşamayı öğretmeyi amaçlıyor. 3 albüm çıkaran koro, aralık ayında Kürtçe bir albümle dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dillerine sahip çıkıyorlar

Şubadap Çocuk Korosu’ndan olan Duru Örs, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için bir konser hazırlıkları olduğunu klip çekeceklerini hatırlatıyor. Aralık sonuna doğru Kürtçe bir albüm çıkarmayı planladıklarına değinen Örs, “Koro çalışmasını Kadifekale ve Basmane’de yapıyoruz. Bizim için önemli olan çocukların koroya gelmek istemesidir. Kürtçe bilmeyen ama Kürt olan çocuklar için de iyi bir çalışma oluyor bu koroyla kendi dillerine de sahip çıkıyorlar” diye belirtiyor.

Zarok TV açılsın

Çocuklara yönelik tek Kürtçe çizgi film kanalının kapatılmasına ilişkin de albümde bir şarkı olacağını belirten Duru, “Zarok TV çocukların kendi dilinde çizgi film izleme ve müzik dinleme kanalı olarak ellerindeki tek seçenekti. Bunun kapatılmasından dolayı biz de derin üzüntü duyduk. ‘Zarok TV açılsın çizgi film başlasın’ adıyla bir şarkı yaptık, albümde ona da yer vereceğiz” diye konuştu.

 

 

EN SON EKLENENLER