Gözaltıları protesto eden yurttaşlara polis saldırısı

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Kışanak ve Anlı’nın gözaltında tutulmasını protesto etmek için Şişli’de eylem yapan kitleye polis saldırdı

Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için İstanbul’un Şişli ilçesinde toplanan kitleye polis saldırdı. HDP, HDK ve DBP il örgütlerinin “Demokrasi için sokaktayız” çağrısıyla yapılan eylem polis ablukasında gerçekleştirildi. HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın konuşmalarının ardından Şişli yönüne dağılan kitleye polis bir anda plastik mermilerle saldırdı. Kadınları çember içine alan çevik kuvvet polisleri, yoğun biçimde darp etti.

‘Boyun eğmedik, diz çökmedik’

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksedağ’ın protesto sırasında yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle: “Belediyemiz Diyarbakır’da kadın erkek arasında adaleti sağladı. Ama AKP belediyelerinden eksikleri var, hırsızlık yapamıyorlar. Onların faşizmi varsa biz de direnişte kararlıyız. Direnişin destanıyız. Boyun eğmedik, diz çökmedik. Bu ülkede baş eğmeyen ve eğmeyecek insanlar olduğunu öğrenecekler.Bir mahallede tek bir kişi bile olsa, kendini partinin yerine koyarak çalışmalı. Mücadele elden ele, yürekten yüreğe yayılmalı.

Bu OHAL, bu darbe sonsuza dek gitmeyecek. Bakmayın afra tafralarına. Sonunda direnenler kazanacak.  Hiçbir ayrım gözetmeden demokrasiye, işçinin, emekçinin davasına inanan herkesle birlikte tek vücut olacağız ve direneceğiz.”

Öte yandan Kocaeli’nin Darıca ilçesinde HDP binası önünde toplanan partililere saldırdı. Aralarında Kocaeli il eşbaşkanı İbrahim Ergin’in de olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER