Özgür Gündem’e ikinci mühür!

16 Ağustos’ta kapatılan ve çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem Gazetesi önüne gelen polisler, mühürledikleri binayı tekrar mühürlemeye çalışıyor. Gazetenin tüm taşınır, taşınmaz mallarına el konulacak

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 16 Ağustos’ta geçici olarak kapatılıp, yapılan baskınla çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem Gazetesi önüne gelen polisler, daha önce mühürledikleri binayı tekrar mühürlemeye çalışıyor. Gazetenin mühürlenen binası bugün öğle saatlerinde maliye ekipleri, defterdarlık müfettişleri ile polislerce basıldı. Polis İstanbul Beyoğlu’nda bulunan binanın içerisinde bulunan bütün taşınır, taşınmaz mallara el koymak amacıyla bina çevresini ablukaya aldı.

Gazetenin mallarına el konulacak

Bina kepenklerini kaynak yardımıyla açan polisler, gazetecilerin görüntü almasına izin vermezken, gazetenin avukatlarından Sercan Korkmaz ve polis ekipleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Gazeteyi ablukaya alan ekiplere tepki gösteren Korkmaz, Özgür Gündem’in ikinci katta bulunduğunu dolayısıyla binaya el koyulamayacağını belirtti. Ekipler ise, “Bize tüm binayı hazineye devir etme emri geldi. İtirazınız var ise gidin istediğiniz yere şikayet edin” dedi. Gazeteye el koyan ekipler ile birlikte binaya girerek yaptıklarını meşrulaştırmayacağını söyleyen Korkmaz, “Çünkü yaptıkları kanunsuz bir durum” dedi. Korkmaz, deftarlarlık müfettişleri, maliye ekiplerinin yanı sıra bilir kişi olarak da TRT’den bir kişinin getirildiğini söyledi. Gazete bianasının bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Polisin, binanın kapısına mühür vurması bekleniyor.

Özgür Gündem Gazetesi dün Resmi Gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tekrar kapatılmıştı.

Evrensel Kültür’e baskın

KHK ile kapatılan Evrensel Kültür Dergisi’nin binasına da polis bakını yapıldı. İstanbul Beyoğlu’ndaki binanın önüne çevik kuvvet polisleri gönderilirken, maliye müfettişi binaya girdi. Binanın mühürlenmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER