Aktar: Eşbaşkanlar FETÖ dinlemesiyle tutuklandı

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasına gerekçe olarak sunulan telefon konuşmalarının FETÖ’cü polisler tarafından dinlendiğini ifade etti

Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’a konuşan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, Kışanak ve Anlı’nın tutuklanamasına gerekçe olarak ortaya atılan telefon konuşmalarının FETÖ’cü oldukları anlaşılan polis ve yargı mensupları tarafından dinlendiğini ifade etti. Aktar, “2011’den 2013’e kadar telefonlarını dinlemişler. 2013’ten sonra telefon dinlemeleri bitiyor, çünkü barış süreci başlıyor. Öyle anlaşılıyor ki telefon dinlemelerini de şimdi FETÖ’cü oldukları anlaşılan polis ve yargı mensupları gerçekleştirmiş” şeklinde konuştu.

DTK’nin toplantısına katılmak suç!

Kışanak ile Anlı’nın, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) toplantılarına katılmakla suçlandıklarına söyleyen Mehmet Emin Aktar, “DTK sivil, legal siyaset yapan bir kurumdur. Böyle bir kurumun toplantılarına katılmak, burada konuşmak suç olamaz. Bu yaklaşım DTK’yi de terör örgütü gibi göstermek anlamına geliyor ki bu da doğru değildir. Öyle görünüyor ki muhalif her kişi, her kurum ‘terörist’ olarak gösterilmek tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Gültan Kışanak’a “Neden Kürdistan’ın başkentine hoş geldiniz”, “Neden Kürdistan dört parçadır dediniz” gibi soruların da sorulduğunu belirten Aktar, Fırat Anlı’ya ise değişik zamanlarda yaptığı konuşmalar hakkında sorular yönetildiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER