Avrupa Konseyi’nden sert tepki… Türkiye’ye ‘dava’ uyarısı

Jagland, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonun, OHAL uygulaması kapsamında yapılmış olsa da “ne derece orantılı bir önlem olduğu” konusunda önemli soru işaretleri bulunduğunu bildirdi. Kanun Hükmünde Kararnameler ile 15 “Kürt medyasının” kapatılmasının da “kaygı verici” olduğunu ifade eden Jagland, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “OHAL uygulamasına rağmen Türkiye için bağlayıcı olmaya devam ettiğini” hatırlattı. 

İfade özgürlüğünün “demokratik bir toplumun en önemli temellerinden biri olduğunu” harlatan Jagland, “şiddet ve terör eylemleri ile muhalif görüşler ve hükümete yönelik sert eleştiriler arasında çok itinalı bir ayrım yapılması gerektiğini” söyledi. Jagland Türkiye’deki OHAL uygulamasında “aşırıya kaçılması” halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde Türkiye’ye karşı çok sayıda dava açılabileceği uyarısında bulundu.

CHP’li vekiller ve gazeteciler destek için Cumhuriyet’te: Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür   Gazeteci Mustafa Hoş: Yapılan yok etme operasyonudur Cumhuriyet gazetesine operasyon

Cumhuriyet’e operasyona tepki yağıyor…

EN SON EKLENENLER