CHP Gençlik Kolları, Birleşik Haziran Hareketi, CUMOK, ve FKF’den Cumhuriyet Gazetesi önüne çağrı

Demokrasiye yapılan darbe Cumhuriyet gazetesine uzandı. Cumhuriyet Gazetesi okurları ve Birleşik Haziran Hareketi, gazetemize yönelik başlatılan operasyona tepki gösterdi.  Birleşik Haziran Hareketi’nden yapılan açıklamada “Cumhuriyet gazetesine dönük operasyonu protesto etmek için gazetenin Ankara bürosu önünde 15.00’de buluşuyoruz. Başkanlık için herkes susturulmaya çalışılıyor, ülke ateşe atılıyor. Saltanata izin vermeyelim” denildi.

CUMHURİYET OKURLARINDAN ÇAĞRI

Cumhuriyet okurlarıysa, gazetenin Şişli’deki binası önünde saat 12.00’de toplanma çağrısı yaptı.

FKF: KESKİN KALEMLER KARANLIĞI YIRTACAK

Fikir Kulüpleri Federeasyonu’ndan gazetemiz için yapılan destek çağrısı şöyle:

Saray’a Karşı, #Cumhuriyet’i Savunuyoruz! Bugün saat 12.00 – İstanbul Cumhuriyet Gazetesi Önü #KeskinKalemlerKaranlığıYırtacak

CHP GENÇLİK KOLLARI’NDAN DESTEK ÇAĞRISI: CUMHURİYET YALNIZ DEĞİLDİR

CHP Gençli Kolları’ndan yapılan çağrıda “Özgür basına ve Demokrasiye sahip çıkıyoruz bugün 13:00’da Cumhuriyet Gazetesi’nde buluşuyoruz. #CumhuriyetYalnızDeğildir” denildi” denildi.

HDP’DEN DESTEK ÇAĞRISI

HDP’den yapılan açıklamada “Dün gece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, bu sabah Cumhuriyet Gazetesi. Sustukça sıra sana gelecek. SUSMA!” denildi.

HTKP’DEN CUMHURİYET GAZETESİ’NE DESTEK

Halkın Türkiye Komünist Partisi de bir açıklama yaparak Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona tepki gösterdi. HTKP’den yapılan açıklamada “Daha önce yine bu iktidar döneminde “Ergenekon Operasyonu” gerekçesiyle basılıp yazarları-yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi’nin bu defa aynı anda hem FETÖ hem PKK ile ilişkili gösterilip basılması, yazarlarının-yöneticilerinin gözaltına alınması AKP despotluğunun geldiği aşamayı göstermektedir. Ülkemizin üzerine çöken bu karanlık, insanlık tarihinde sadece faşizm dönemleriyle karşılaştırılabilir bir noktaya ulaşmış durumda.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca “Tüm parti üyelerimizi ve dostlarımızı bugün Cumhuriyet gazetesi önünde yapılacak olan buluşmalara katılmaya çağırıyoruz” denildi.

HALKEVLERİ’DEN ÇAĞRI

Halkevleri’de ‘Ne darbe ne diktatörlük’ sloganıyla, saat 16.00’da Cumhuriyet Gazetesi önüne çağrıda bulundu.

CHP’li vekiller ve gazeteciler destek için Cumhuriyet’te: Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür

40 yıldır Gülen cemaatinin iç yüzünü yazan Hikmet Çetinkaya, FETÖ’ye destekten gözaltında

Musa Kart: Durum karikatürlerimden de komik

Aydın Engin’in gözaltı sorusuna cevabı: Cumhuriyet’te çalışıyorum yetmez mi?

Cumhuriyet’e operasyona tepki yağıyor…

Cumhuriyet gazetesine operasyon

EN SON EKLENENLER