CHP’li Tezcan’ı yaralayan saldırgan: Reis hakkında düzgün konuş dedim, ateş ettim

Aydın’da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, “HDP’ye destek verenin sonu böyle olur” diye bağıran Alparslan Sargın’ın tabancayla ateş etmesiyle sağ bacağından yaralandı. İlk müdahaleyi partililerin yaptığı Bülent Tezcan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilerek tedaviye alındı.

ZİYARETÇİLERE KISITLAMA

Başarılı bir operasyonla bacağındaki kurşun çıkartılan ve tedavisi süren Tezcan’a, ziyaretçi akını sürüyor. Doktorlar ise, enfeksiyon kapma riski nedeniyle ziyaretçilere kısıtlama getirdi. Kısa süreli olarak az sayıda kişinin ziyaretine izin verildiği belirtildi.

‘REİS HAKKINDA DÜZGÜN KONUŞ DEDİM, ATEŞ ETTİM’

Bülent Tezcan’a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan sonra Kuşadası’nda yakalanan Alparslan Sargın’ın, Aydın Cinayet Büro Amirliği’nde sorgusu sürüyor. ‘Silahla yaralama’, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma’ ve ‘Çek-senet tahsilatı yapma’ suçlarından sabıkalı A.S.’nin ilk ifadesinde, şunları söyledi:

“Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, ‘Reis hakkında düzgün konuş’ dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm.”
Alparslan Sargın’ın Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

EN SON EKLENENLER