DTK’den çağrı: Gün mücadele etme günü

Tutuklama ve basın kurumlarının kapatılmasını kınayarak mücadele çağrısı yapan DTK, ‘Tüm halkımızı ve demokratik kesimleri bu saldırılar karşısında birlik içinde duyarlı olmaya çağırıyoruz’ dedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile Kongreya Jinen Azad (Özgür Kadın Kongresi), (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanması ve Kürt basın kurumlarının kapatılmasına dair bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye demokrasi mücadelesinin önemli bir dinamiğini oluşturan Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde, büyük bedellerle kazanmış olduğu demokrasi kazanımları, yaşam alanları, kurumsal değerleri işgal edilmekte, her geçen gün iradi seçimleri hiçe sayılarak, her türlü hakları gasp edilmektedir” denildi.

‘Toplumsal muhalefet hedef alınıyor’

Açıklamada, “Toplumsallığın inkarına dayanan egemen devlet sisteminin, faşizme varan boyutu yaşanıyor. Bu zihniyet toplumun tüm değerlerine el koymakta; yok saymakta, saldırmakta ve katliamlar gerçekleştirerek, her türlü toplumsal muhalefeti hedef almaktadır. Her geçen gün vahşete varan yöntemlerle derinleştirilen kaos ortamında, demokratik siyasetin kanalları tıkatılmakta, Kürt siyasi kurumları illegalize edilerek, meşruiyeti cezaevleriyle sınanmaktadır” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, genelde Türkiye’de özelde de Kürdistan’da da toplumsal mücadelenin öncüsü olan kadın hareketi ve Kürt kurumlarının iktidarın saldırı odağı olduğununun dile getirildi.

Birlik çağrısı

DTK, açıklamasının sonunda da şunları ifade etti: “AKP devlet faşizmi, toplumda gelişen özgürlük ve eşitlik farkındalığını, kurumsallaşarak büyüyen örgütlü mücadelesini şüphesiz kendi faşist devletçi sisteminin iflası olarak görmekte ve her geçen gün saldırılarını derinleştirmektedir. Başta belediye eşbaşkanları Kışanak ve Anlı, KJA Sözcüsü Akat ve Kürt basınına yönelik tutuklama ve basın kurumlarının kapatılmasını kınıyoruz. Bu baskı ve saldırıların bizleri yıldıramayacağını belirtiyoruz. Gün, faşizme karşı mücadele etme günüdür. Tüm halkımızı ve demokratik kesimleri bu saldırılar karşısında birlik içinde duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER