IPI’dan Cumhuriyet’e yapılan operasyona sert tepki: Erdoğan’ın otoriter hırslarına…

IPI Yönetim Kurulu üyeleri, bugün yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de basın özgürlüğü gözlerimizin önünde tamamen söndürülüyor. Hukukun üstünlüğünü tamamen bir kenara bırakan Türk hükümeti, yoluna çıkan son eleştirel sesleri de eliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bariz otoriter hırslarına uzun süredir tahammül eden Türkiye’nin uluslararası ortakları, bu son hareketlerin cezasız kalmasına izin vermemelidir. Yetkilileri, son derece cesur bir gazeteci ve IPI’ın 65 yıldır savunduğu değerlerin yılmaz bir savunucusu olan meslektaşımız Kadri Gürsel’i derhal serbest bırakmaya davet ediyoruz. Gürsel; diğer IPI üyeleri, Cumhuriyet’teki cesur dostlarımız ve Türkiye’de hapiste olan diğer gazetecilerle birlikte salıverilmelidir.”

IPI Direktörü Barbara Trionfi ise son operasyonlarla ilgili şu ifadeyi kullandı: “Son gözaltılar ve medya kuruluşu kapama dalgaları, Türk hükümetinin OHAL’i kendi gücünü konsolide etmek ve Türkiye’nin demokratik yapılarının altını oymak için elverişli bir fırsat olarak gördüğünün yeni bir işaretidir. AB üyeliğine aday bir ülkede temel hak ve özgürlüklerin böyle ayaklar altına alınması şoke edicidir. AB bunu kabul edemez ve etmemelidir.”

BM, UNESCO ve Avrupa Konseyi’ne danışmanlık statüsüne sahip olan Viyana merkezli IPI, 65 yıllık geçmişi ve 100’ü aşkın ülkede binlerce üyesiyle dünyanın en köklü ve yaygın gazetecilik örgütlerinden…

Bugünkü bildiriyi yayınlayan IPI Yönetim Kurulu’nun başkanı, ABD’deki Miami Herald gazetesinin dünya editörü John Yearwood, başkan yardımcıları ise BBC Scotland Direktörü Ken MacQuarrie, İsviçre merkezli Spillmann Media CEO’su Markus Spillmann ve One Caribbean Media CEO’su Dawn Thomas. Yönetim kurulunde, Norveç’ten Katar’a, Arjantin’den Güney Kore’ye, Almanya’dan Nijerya’ya dünyanın 23 saygın gazete yöneticisi yer alıyor.

EN SON EKLENENLER