İsveç’te AKP’li vekile ‘IŞİD sözcüsü olduğu’ iddiasıyla veto

UETD’nin İsveç’in Malmö kentinde yapılması planlanan ve 15 Temmuz’daki darbe girişiminin perde arkasının anlatılacağı panelin gerçekleştirileceği Quality Wiew Otel konferans salonuyla yapılan anlaşma, ‘Türkiye karşıtı gazeteciler’ Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri’nin gönderdiği mektup nedeniyle iptal edildi.

UETD İsveç Başkanı Özer Eken, AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz‘ün katılımıyla düzenlenecek panel için Quality Wiew Otel ile bir ay önceden anlaşma sağladıklarını kaydetti. Ancak baskılar sonucu otel salonunun etkinlik için tahsis edilmesinin engellendiğini belirten Eken, “Otel yönetimi bize e-postayla konferansı iptal ettiklerini bildirdi. Gerekçe olarak, Türkiye karşıtlığı ile bilinen gazeteciler Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri’nin kendilerine gönderdiği mektup gösterildi. Mektupta, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın DEAŞ terör örgütünün sözcülüğünü yapan biri olarak’ gösterildiğini ve bu yüzden anlaşmayı iptal ettiklerini öne sürdüler” diye konuştu.

‘TÜRKİYE BU ZAMANA KADAR HİÇBİR AVRUPALI MİLLETVEKİLİNİN PROGRAMLARINA ENGEL KOYDU MU?’

Ağralı’nın Türkiye’de demokratik yolla seçilmiş bir partinin milletvekili olduğunu vurgulayan Eken, “İsveçli ve Avrupalı birçok milletvekili Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konferanslar veriyor. Eylemlere katılıyor. Türkiye bu zamana kadar hiçbir Avrupalı milletvekilinin programlarına engel koydu mu? Bu İsveç’e hiç yakışmıyor. İsveç’in imajını leke getiriyor. Umarım hatalarından dönerler” dedi.     ‘YİNE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’   İki hafta önce de ‘15 Temmuz Kanlı Darbenin Perde Arkası’ başlıklı panelin yerel siyasetçilerin girişimiyle engellendiğini anımsatan Eken, ”İki hafta önce de yine aynı kişilerin baskısıyla konferansımız iptal edilmişti. Biz de geri adım atmadık ve konferansı sokakta yaptık. Yine geri adım atmayacağız ve konferansı sokakta yaparak demokratik hakkımızı hukuk çerçevesi içinde sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER