Kılıçdaroğlu: Hitler’in 21. yüzyıl versiyonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetemize yönelik operasyonun ardından Ankara Temsilciliğimizi ziyaret etti. Gazetemiz muhabir ve yazarlarıyla gelişmeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, ardından Temsilcimiz Erdem Gül ve Haber Müdürümüz Ayşe Sayın’la birlikte İstanbul Büro ile her gün gerçekleştirilen haber toplantısına girdi. Cumhuriyet’in her darbe döneminde darbecilerin baş belası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Uğur Mumcu’lara, Ahmet Taner Kışlalı’lara baktığınız zaman bütün darbe dönemlerinde bedel ödeyen bir gazete oldu. Ama sonuçta tarihin her döneminde en azından haklı çıkan bir gazete. Sizler de haklı çıkacaksınız. Bunu hepimiz biliyoruz ”

‘Hükümet geldi’

Muhabir ve yazarlarla gazetemize yönelik operasyona ilişkin sohbet eden Kılıçdaroğlu, “IŞİD tehdidi altındaydık, IŞİD yerine polis geldi” ifadelerine ise, “Polis değil hükümet geldi” karşılığını verdi. Gazetemizin 12 Mart’ta yaşadığı sıkıntıları anımsatan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet böyle bir olayı daha ağır şekilde 1971’de yaşamıştı. Hitler’in 21. yüzyıl versiyonunu yaşıyoruz, Führer’e doğru…” diye konuştu. Tüm sıkıntılara karşın Cumhuriyet çalışanlarının dik bir duruş sergilediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Cumhuriyet, Cumhuriyetle yaşıt olan bir gazete, sıradan bir gazete değil.”

Beraber mücadele

Erdem Gül ve Ayşe Sayın’la birlikte İstanbul’daki gazetemizin genel merkezine gündem toplantısına görüntülü bağlanan Kılıçdaroğlu, gazeteler arasındaki rekabet koşullarının artık değiştiğini belirterek “Özgürlüğü savunanlar ile savunmayanlar arasında bir rekabet olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, “Gönlümüz sizin yanınızda, sizi savunuyoruz. Çünkü demokrasiyi, özgürlügü savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasinin gelmesi için özgürlüklerin, kadın erkek eşitliğinin, medya özgürlüğünün, bilimsel özgürlüğün yerleşmesini savunan bir gazete. Cumhuriyet’i, siyasi görüşü ne olursa olsun ülkenin tüm aydınlarının savunması gerekir. Size de, bize de büyük görevler düşüyor. Mücadeleyi beraber götüreceğiz” diye konuştu.

‘Karşı darbe’

,Ziyaretin ardından gazetemiz binasının önünde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak tavır sergilediğini belirtti. “Bu bizim tarihimizde bir ilktir” diyen Kılıçdaroğlu, bunun genişlemesi gerekirken, karşı darbeyle karşı karşıya kalındığını kaydetti. Darbe fırsatçılığı yapılarak, toplumun aydın kesimlerinin susturulmak istendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Parlamentodan alınan yetkilerle KHK çıkararak anayasal düzen değiştirilmek istendi. Anayasa hükmünde kararname çıkarıyorlar artık. Bunun sorumlularından biri de Anayasa Mahkemesi’dir. Eski içtihatında direnebilseydi, bu tablo gerçekleşmeyecekti” dedi.

Cumhuriyet’in koşulu

Katledilen Cumhuriyet yazarlarını anımsatan Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’in her darbe sonrası en ağır bedelleri ödediğine dikkat çekti. CHP lideri şöye seslendi: “Demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bunun önkoşulu da Cumhuriyet’e sahip çıkmaktan geçiyor. Bütün gazetecilere seslenmek istiyorum; eğer baskılara ortak direnç gösterebilirsek o zaman, demokrasiyi de ortak savunma durumuna gelmiş oluruz. Cumhuriyet gazetesine baskı yapıldı ses çıkarmayalım, bir başka gazeteye baskı yapıldı ses çıkarmayalım. Bir gün sıra onlara da gelir.”

                 

EN SON EKLENENLER