Zırhlılar çocukların kabusu oldu

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde 24 Ekim günü, sokakta oyun oynadığı sırada devriye gezen zırhlı polis aracı tarafından ezilerek katledilen 5 yaşındaki Hakan Sarak’ın ardından aileler, çocuklarının sokakta oynamasından endişeli. Cizîr’de geçtiğimiz aylarda yaşanan çatışmalı sürecin ardından polis baskısının her alanda arttığını belirten Cizîrliler, çocuklarını sokağa göndermeye korktuklarını dile getiriyor.

Diken üstünde olduklarını söyleyen Taybet Yılmaz isimli kadın, yeni kabuslarının zırhlı araçlar olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Rahat değiliz. Sokaklarımızda artık panzerler falan istemiyoruz. Çocuklarımız sokaklarda istedikleri gibi oynayamaz oldular. Öyle bir duruma geldik ki çocuklarımız kapının önüne bile çıksa arkalarından korku ile koşuyoruz” dedi.

5 çocuk annesi Kudret Kanmaz ise çocukları için endişelendiğini dile getirerek, “Sokaklar çocuklarındır asker polisin değil. Bizler çocuklarımızın eskisi gibi sokaklarda özgürce oynamasını istiyoruz” derken; 10 çocuk babası Sıtkı İnedi de, sokakların çocuklara bırakılması gerektiğini belirterek, “Pervasızca kullandıkları o araçlar çocuklarımızın hayatına mal oluyor. Onlar sokaklarda oynayan çocukları görüyorlar biliyorlar, yine de sokak aralarında o kadar hızlı araç kullanmaları da gösteriyor ki çocuklarımızın canlarına kasıtları var” diye konuştu.

Son iki yıl içerisinde Kürdistan’da 39 çocuk zırhlı araçlar tarafından ezilerek katledildi.

ŞIRNEX

 

 

 

EN SON EKLENENLER