Cumhuriyet gazetesi önünde gözaltı

Cumhuriyet gazetesi önünde süren nöbete saldıran polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Yurttaşlar gelen tepkiler üzerine serbest bırakılırken, CHP üyesi Umut Güney’in de daha önce gözaltına alındığı kaydedildi. Öte yandan Cumhuriyet gazetesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile internet sitesinin saldırıya uğradığını duyurdu

Yöneticileri ve yazarları gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesinin önündeki nöbete destek için gelen 4 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltındaki yurttaşlar, tepkiler üzerine kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu arada CHP Bahçelievler İlçe üyesi Umut Güney’i de daha önce gözaltına alındığı kaydedildi.

Cumhuriyet’e siber saldırı

Öte yandan Cumhuriyet gazetesi, internet sitesine “Cumhuriyet.com.tr” sabah saatlerinde saldırı yapıldığını duyurdu. Gazete, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyetinin değerli yurttaşları, internet sitemiz Cumhuriyet.com.tr yaklaşık 2 saat 15 dakikadır yoğun saldırı altındadır. Her şeye rağmen susmayacak, doğruları söylemeye ve yazmaya devam edeceğiz… Canlı yayınlarla sizi haberdar edeceğiz…” dedi. Siteye girişlerde sorunlar yaşanırken, Cumhuriyet, uzun uğraşlar sonucunda sitelerinin tekrar yayında olduğunu bildirdi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER