Kayyum geldi, çalışanlar zorla çıkarıldı!

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla belediye binasına gelmesi üzerine içeride oturma eylemi yapan belediye çalışanları polisler tarafından darp edilerek dışarı çıkarıldı. Duruma tepki gösteren HDP Milletvekili Feleknas Uca, zorla dışarı çıkarıldıklarını ve yüzlerce polisin binayı karakola çevirdiğini söyledi

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından kayyum olarak atanan Cumali Atilla binaya gelmeden önce tüm personel ve meclis üyelerini bina dışına çıkarıldı. Yüzlerce polisin arama yapmak için binaya girdi. Aramanın ardından kayyum Cumali Atilla eşbaşkanların makam odasına geçtiği öğrenildi.

Çalışanlar direniyor

Belediye Meclis üyeleri’nin eşbaşkanlar Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmalarını protesto etmek için Belediye Meclis Salonu’nda başlattıkları oturma eylemi kayyum Atilla’nın gelmesiyle polisler tarafından zorla sonlandırıldı. Polis eylemcileri darp ederek dışarı çıkarırken, iki çalışanı da gözaltına almak istendi. Yapılan müdahaleye sloganlarıyla tepki gösteren eylemciler belediye binası önünde beklemeye devam ediyor.

Belediye çalışanları içeri alınmıyor

Eylemcilere destek olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, kendilerinin polisler tarafından zorla dışarı çıkarıldığını aktardı. Olayın bu sabah saat 7.00 sularında olduğunu aktaran Uca, kendilerine içeride arama yapılacağını söylendiğini de belirterek, kayyumun protestolar altında içeriye girdiğini ifade etti. Yüzlerce polisin bina içerisine konuşlandırıldığını vurgulayan Uca, belediye binasının karakola çevrilmiş olduğunu ifade etti. Şu anda hiç kimsenin içeriye alınmadığını da belirten Uca, personelin işe başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER