Türk’ten kayyum tepkisi: Sonuna kadar direneceğiz

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösteren Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, bu tür saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, ‘Sonuna kadar direneceğiz’ dedi

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nıntutuklanmasından sonra, belediyeye kayyum atanmasına birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Fırat Haber Ajansı’ndan (ANF) Sedat Sur’a konuşan Mêrdîn (Mardin) Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, hükümetin Kürt siyasetini fiilen bitirmek istediğini söyledi. Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanması ihtimalini değerlendiren Türk, “Bizi milletvekili olduğumuz ’90’larda şimdi belediyelere yaptıkları gibi bir darbe ile Meclis’ten attılar. Şimdi de kayyum işgali ile AKP, belediye eşbaşkanlarımızı görevden atıyor, tutukluyor. O zaman boyun eğmedik, şimdi de elbette boyun eğmeyeceğiz!” dedi.

‘Sonuna kadar direneceğiz’

Hükümetin Kürt halkının siyasi iradesine saldırarak tek parti olmak istediğini belirten Türk, eşbaşkanların tutuklanmasının ardında kayyum atanmasının, Kürt halkına “İradenizi de, belediye başkanlarınızı da, milletvekillerinizi de susturacağız” mesajı anlamına geldiğini ifade etti. “AKP resmi olarak yapmadığını, yapamadığını fiilen yapıyor. AKP, şu anda tamamen siyaseti bitirmeye yönelik bir saldırı ile Kürt siyasi hareketinin üzerine gidiyor” diyen Türk, hükümetin savaş politikalarında ısrar ettiğini ve bu sürecin daha büyük saldırıları beraberinde getireceğini dile getirerek, kendilerinin de sonuna kadar direneceklerini söyledi. Türk, son olarak şunları kaydetti: “AKP, bu politikaların daha önce denendiğini, işe yaramadığını biliyor. Ama Kürtlere yenilen AKP, demokrasiye dönmek yerine elinde kalan sadece kaba askeri güç ile sonuç almaya çalışıyor, bunun da Kürtlere bir tesiri olamaz.”

EN SON EKLENENLER