‘Basına yapılan saldırılar ile bizler de hedef alınıyoruz’

Roboski Katliamı’nın 253’üncü haftasında adalet arayışlarını sürdüren aileler, DİHA, JINHA ve Azadiya Welat Gazetesi’nin kapatılmasına tepki göstererek, basına yapılan saldırılarla kendilerinin de hedef alındığını söyledi

Şirnex’in (Şırnak) Qileban (Uludere) ilçesinin Roboski köyü kırsalında 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 253’üncü haftasında yakınlarının mezarları başında bir araya gelerek adalet arayışlarını sürdürdü. Roboskili aileler adına açıklamada bulunan Roboski-Der Başkanı Veli Encu, AKP hükümetinin Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) ile demokrasi ve özgürlükleri hedef aldığını belirterek, “Bardağı taşıran son damla” diyerek uygulamalara tepki gösterdi.

‘Halkın iradesine kayyum atandı’

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atanmasını “halkın iradesine kayyum atamak” olarak nitelendiren Encu, “Kürt halkının seçilmişlerine yönelik baskılar sömürge hukukunun birer ürünüdür” dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ferhat Encu’nun pasaportuna el konularak yurt dışına çıkışının yasaklanmasına sert bir dille tepki gösteren Encu, “Kürt halkının iradesini kırmak ve demokratik siyaset alanını tamamen yok etmektir. Hak ve hukuktan yoksun faşizan zihniyetin seçilmişlerimize yönelik baskı ve saldırılarını kınıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Hepimiz birer basın çalışanıyız’

“Roboski’de bombalarla hunharca katledilen çocukları, Soma’da maden işçileri, Ankara’da barış için hayatlarından olan emekçileri, Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de ve Şırnak’ta yaşanan yıkım ve talanı tüm gerçekleri ile yazıp çizen özgür basın kurum ve çalışanları cezalandırılıyor” diyerek basın kurumlarının KHK’ler ile kapatılmasına tepki gösteren Encu, “İlk günden bu yana Roboski Katliamı’nı, adalet arayışlarımızı ve bizlere yönelik baskı ve saldırıları manşetlerine taşıyan, DİHA (Dicle Haber ajansı), JINHA (Jin Haber Ajansı), Cumhuriyet Gazetesi ve Azadiya Welat Gazetesi’nin yanındayız. Özgür basını sindirme ve susturmaya yönelik bu baskıcı politikalar ile aslında bizler hedef alınıyoruz. Özgür basına sahip çıkmazsak devletin katliamlarına, zulmüne ve baskılarına maruz kalan bizler sesimizi duyuramayız” dedi. Encu, Roboskili ailelerin de birer basın çalışanı olarak gerçekleri kamuoyuna duyurmak için mücadele edeceğini kaydetti.

ŞIRNEX

EN SON EKLENENLER