Özgürlükçü Demokrasi gazetesine soruşturma

İstanbul Cumuriyet Başsavcılığı, Özgürlükçü Demokrasi’de farklı tarihlerde yayınlanan 19 haber hakkında ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgürlükçü Demokrasi’de farklı tarihlerde yer alan 19 haber hakkında soruşturma başlattı. TCK 301 “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla 16 ayrı haber hakkında açılan soruşturmalarda haberlerde imzası olan gazeteciler ifadeye çağrıldı. Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesi Nuh Mahallesi’nde 5 yaşında bir çocuğun devriye gezen zırhlı polis aracının ezmesi sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili gazete de yayınlanan “Panzer ezdi yüreğini” başlıklı haber, soruşturma konusu oldu. Savcılık haberle ilgili, “Cizre’de hayatını kaybeden bazı çocukların kasıtlı şekilde öldürüldüğü izlenimi yaratmak” yorumunda bulundu.

Gazetede yayınlanan şüpheli asker ölümü ile ilgili haberi ise, savcılık “İntihar neticesinde hayatını kaybeden bazı gençlerin komutanlarca öldürüldüğüne dair bir kanı uyandıracak soyut haber” olarak nitelendirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Ekim’de gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Harun Epli hakkında soruşturma başlatmıştı.

EN SON EKLENENLER