HDP Milletvekili İrmez’in evine polis baskını

HDP Milletvekili Aycan İrmez’in Şirnex’teki evi sabah saatlerinde polislerce basıldı. İrmez baskına ilişkin ‘Gözdağı vermek istiyorlar’ dedi

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şirnex’te (Şırnak) sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Aycan İrmez’in evi polislerce basıldı. Evde arama yapan çok sayıda özel hareket polisinin, İrmez’in nerede olduğunu sorduğu öğrenildi. İrmez’in akrabalarına ait olan iki eve daha baskın yapan polisler, evlerin kapılarını kırdı. Polisler Beşir İnan adlı yurttaşı gözaltına aldı.

‘Suç duyurusunda bulunacağım’

Baskın sırasında evde bulunmayan İrmez, yaşananları şöyle anlattı: “Önce amcamın evi kapıları kırılarak basılıyor. Gürültüyü duyan annem ile babam, evin kapısını açıyorlar. Özel harekat polisleri bir anda evimize doluyor. Ailemi yere yatırıyorlar. ‘Aycan İrmez’in evi burası mı?’ diye soruyorlar. Baba, milletvekili olduğumu ve resmi ikametgahımın olduğunu söylüyor. Ancak buna rağmen evde arama yapıyorlar. Ardından tutanak tutup çıkıyorlar.” İkinci kez evinin polis tarafından basıldığını hatırlatan İrmez, “Hakkımda açılan soruşturmalar, yeni yeni davalara dönüşmeye başladı. Örneğin 22 Kasım’da duruşmam var. Hakkımda herhangi bir gözaltı ya da yakalama kararı henüz yok. Daha önceki baskının ardından da suç duyurusunda bulunmuştum. Yine bulunacağım. Baskınlar, hedef haline getirildiğimizi gösteriyor. Halkın iradesini tanımadıklarını, yaptıkları tutuklamalar ile gösterdiler. Aynı politik yaklaşımın sonucu olarak evim ikinci kez basıldı” dedi.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER