Kandıra F Tipi Cezaevi önünde açıklama yapıldı

KJA ve HDP’nin Kışanak ve Ata’nın tutuklu bulunduğu Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yapacağı basın açıklaması İzmit Valiliği’nin kararıyla engellenmek istendi. Tüm engellemelere rağmen cezaevinin önünde açıklama yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya, Erdal Ataş ve Mehmet Emin aralarında olduğu üyeleri ile Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyeleri, Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata için açıklama yapmak üzere İstanbul’dan yola çıktı. Ancak HDP ilçelerinden çıkan araçların bir kısmı, İstanbul çıkışında ve Mehmetçik Vakfı tesisleri ile Kandıra gişelerinde durduruldu. Kandıra gişelerinde uzun süre bekletildikten sonra avukatların, cezaevi savcısı ile yaptıkları görüşmenin ardından geçişlerine izin verilirken, gazetecilerin geçişleri engellendi. Gerekçe olarak ise, İzmit Valiliği’nin Olağanüstü Hal (OHAL) nedeniyle aldığı yasak kararı gösterildi.

Vekillerin geçişi engellendi

Yurttaşlar araçlardan indirilirken bazı araçlar çekildi. HDP Gaziosmanpaşa İlçe Eşbaşkanı Fenar Günana da gözaltına alındı. Vekillerin içinde bulunduğu aracın önü jandarma tarafından kesildi. Jandarma ve polis engelini aşarak cezaevinin önüne ulaşan HDP’liler açıklama yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Aysel Güzel, ilçelerin önünden araçların kalkmasının engellendiğini, Kandıra gişeleri ile Mehmetçik Vakfı’nda araçların geçişlerine izin verilmediğini, 4 milletvekilinin de Kandıra Cezaevi’ne 3 kilometre kala araçlarının durdurulduğunu belirtti. Hukuksuzluk düzeninde yaşandığına dikkat çeken Güzel, “Hiçbir demokratik norm yok. Saray ve iktidarın bu ülkede demokrasi adına hiçbir şey bırakmadığı dönemden geçiyoruz” dedi.

Demokratik direnişi sürdüreceklerini belirten Güzel, “Tutuklamaları protesto etmek için engellemelere rağmen cezaevlerinin önlerinde olacağız. Dayanışmamızı sürdüreceğiz. İrademizi kırmak isteyen bu sistemle mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Güzel, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm seçimlerin serbest bırakılmasını, kayyum uygulamasına son verilmesini istedi.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER