‘Bu bir gece yarısı darbesidir’

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu gece HDP Eşbaşkanlarının ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Beştaş,’Bir gece yarısı darbesiyle karşı karşıyayız. 4 Kasım darbesi. Birileri rövanş alıyor aralıksız operasyonlarla. Bu gece devam ettiriyorlar’ ifadelerinde bulundu

HDP’ye yönelik operasyona ilişkin İleri Haber’e konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Bir gece yarısı darbesiyle karşı karşıyayız. 4 Kasım darbesi. Birileri rövanş alıyor aralıksız operasyonlarla. Bu gece devam ettiriyorlar. Bunun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ve diğer süreçlerle bir ilgisi yok. Alınan arkadaşlarımızın zorla getirilme kararı ya da yakalama kararı söz konusu değil. Anayasa’ya göre de milletvekilleri gözaltına alınamaz. Mevcut dosyaların tümü de bilinen dosyalar. Şu an da tümüyle açıkça 15 Temmuz’dan sonra bir karşı darbeyle karşı karşıyayız. Henüz savcılık kararını göremedik. Sadece İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasını biliyoruz. 11 arkadaşımız gözaltında. 2 kişi hakkında henüz bir gelişme yok. Diğer iki arkadaşımız da yurt dışında diplomatik çalışmalarda” dedi.
Yaşananların Türkiye’yi 20-30 yıl geriye götürdüğünü belirten Beştaş,şöyle konuştu: “Bu karar savcıların kendi başına aldığı bir karar değildir, olamaz da hukuki süreç açısından. Bu gelişmeler vahim ötesi. Adım adım içinde bulunduğumuz gemi batırılmaya çalışılıyor. Şu anda bir siyasi partiye, eş genel başkanlarına, milletvekillerine yönelik operasyonun halkın iradesine açık bir darbe olduğu konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmamalı. Bu bir çılgınlık hali. Türkiye’nin en hafif deyimiyle bir 20-30 yıl geriye gitmesi demektir. Bu konuda herkes aklını başına almalı. Çok ciddi bir hukuksuzluk haliyle karşı karşıyayız”.

İçişleri Bakanlığı ve yandaş medyanın vekillerin ‘yakalandığına’ yönelik açıklamasına tepki gösteren Beştaş, “Hepsi evinden, ikametinden alındı. Çalışmalar sırasında alındı. Şu ana kadar aldığımız bilgiye göre bütün arkadaşlar evlerinden alınmışlar. Bir ‘yakalanma’ hali yok. Eve zorla baskın yapma var. Kapıların kırılması e bir suçlu aranıyormuş gibi bir gözaltı söz konusu. Herhangi bir ‘kaçma’ işlemi yok” şeklinde konuştu.

HDP Genel Merkezin’deki son durum ile ilgili soruyu da yanıtlayan Beştaş “Genel merkezimizin etrafı sarılmış durumda. Giriş çıkışa izin verilmiyor. Polis ablukası var ve arama devam ediyor” dedi.

Beştaş sözlerini şu çağrıyla sonlandırdı: “Bu demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Demokrasiye savaş açma anlamındadır. Demokrasi demek halk iradesi, serbest özgür seçimler demektir. Ve bu seçimlerin sonucunun herkes tarafından kabul edilmesi demektir. Bu nedenle biz gerçekten Türkiye’nin demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

EN SON EKLENENLER