Kadınlardan direniş çağrısı

HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi ve KJA, tüm kadınları kazanımlarına sahip çıkmak için kesintisiz direnişe çağırdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi ve Kongre Jinên Azad (KJA), HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 10 milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kadınların yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Merkeziyetçi ve tekçi bir başkanlık sistemini hayata geçirmesinin önündeki tek engel, kurulduğu yandan bu yana Halkların Demokratik Partisi’nin hızlı yükselişi, toplumsal karşılık bulması; ölümden değil yaşamdan, savaştan değil, barıştan, sermayeden değil emekten, ranttan değil doğadan, patriyarkadan değil cinsiyet eşitlikçi politikalardan yana aldığı tutum ve etkili muhalefet olmuştur.

Biz kadınlar olarak, baskı, zulüm, tutuklamalara karşı ilkeli tutumumuzu terk etmeyeceğimizi; yaşamı, ekolojiyi, barışı, eşitlik, adalet ve özgürlük gibi evrensel değerleri her koşulda savunacağımızı bir kez daha duyuruyoruz. Bedenimiz, kimliğimiz, irademiz, emeğimiz üzerinde söz söyleme, karar alma ve eylemde bulunma hakkı yine biz kadınlardadır, bu hakkı kimseye teslim etmiyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinin demokrasinin tek teminatı olduğunun bilinciyle; mücadelemize, kazanımlarımıza sahip çıkmak için kesintisiz direniş kararımıza tüm kadın örgütlerinin desteğini bekliyoruz.

Kadın mücadele tarihi, kadın dayanışması, kadın iradesi ve kadın yoldaşlığından aldığımız güçle, umutla, onurla…

Buradayız işte!”

EN SON EKLENENLER