İstanbul’da ‘Direniş Cephesi Kuralım’ çağrısı

İstanbul’da bir araya gelen emek meslek örgütleri HDP’ye dönük siyasi soykırım operasyonuna tepki göstererek, ‘Direniş Cephesi Kurulması’ ve AKP’ye karşı birleşilmesi gerektiği vurgulandı

Emek meslek örgütlerinden, KESK, DİSK, Tabip Odası, TMMOB, Demokratik Alevi Derneği, Devrimci Parti, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu’nun yanısıra çok sayıda sivil toplum örgütü, HDP’ye dönük siyasi soykırımı protesto etti. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yapılan basın toplantısında, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklanması da kınandı. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sevtap Akdağ tarafından okunan basın metninde, “Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklanması ile birlikte artık yeni bir dönemin kapısı aralanmıştır” denildi. Basına dönük darbeye de değinilen açıklamada, “Basın özgürlüğünün, ifade hürriyetinin, örgütlenme hakkının ve siyaset yapma hakkının ortadan kaldırıldığı, ‘Tek Adam Rejimi’nin inşasına tanık olmaktayız. Ülkemiz, tam bir ‘Saray Darbesi’ yaşamaktadır” diye kaydedildi.

‘Bu oyunu bozmak için bir araya geldik’

EMEP İl Başkanı Güven Gerçek de 6 milyon oy alan bir partinin, bir halkın iradesinin yok sayıldığını söyledi. Gerçek, AKP hükümetinin darbeyi büyük bir fırsata çevirdiğine vurgu yaptı. Gerçek, “Saray iktidarı istediğini yapıyor ama bunun karşısında bizim alacağımız tutum önemli. Farklılıklarımızı bir yana bırakıp direniş cephesi kuralım. Birlikte direnmenin, güçleri birleştirmenin günüdür” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi Genel Başkanı Erkan Baş ise şöyle konuştu: “Türkiye emekçilerinin, halklarının, devrimcilerinin, sosyalistlerinin bu karanlığa teslim olmayacağını biliyoruz. Baskı, zor ve şiddetle Türkiye halklarını teslim alma peşindeler. Bu iktidar, gerici faşizan emellerine ulaşmak üzere Kürt halkını ve HDP’yi hedef almıştır. Kürt düşmanı yaratarak, Kürtleri yalnızlaştırarak tüm halkları teslim almak istiyorlar. Bu oyunu bozmak için bir araya geldik.”

Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay da iktidarın başkanlık rejimini ilan etmek için hukuksuzluğu ve akıl dışılığı ülkeye dayattığını anlattı. Günay, “Bu akıl dışı uygulamayı hayata geçirenler, bunun altında kalacak! Hedef, eşitlik özgürlük adalet ve laiklik isteyen insanlardır, Cumhuriyet gazetesidir, DBP’dir HDP’dir” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER