TGC ve TGS’den Cumhuriyet’e destek ziyareti

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonda tutuklama kararlarına tepki gösteren meslek örgütleri temsilcileri ve gazetecilerden oluşan bir grup gazetenin Şişli’deki merkezinin önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş burada yaptığı açıklamada tutuklamalara tepki gösterdi. Çok üzgün olduklarını belirten Güneş, “Türkiye’nin basın, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından karanlık bir gününü hep birlikte yaşıyoruz. Gazetecilik suç değildir” diye konuştu. Gazetecilerin OHAL’in mağduru olduğunu kaydeden Güneş bundan sonra da Cumhuriyet Gazetesiyle dayanışma göstermeye devam edeceklerini söyledi.

TGS’DEN CUMHURİYET’E DESTEK AÇIKLAMASI
Türkiye Gazeteciler Sendikası adına konuşan Genel Başkan Gökhan Durmuş ise demokrasi ve basın özgürlüğü açısıdan kara bir gün yaşandığını ifade etti. Durmuş ise, “Türkiye’de basın özgürlüğünü yok etmeye, Cumhuriyet’i susturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Gazetesi 93 yıllık tarihi boyunca hiç susmamıştır. Bugün de susmayacaktır. Bu baskılar ve kayyum tehditleriyle çalışanları yıldıracaklarını düşünenler yanılıyorlar. Sendika olarak bütün gücümüzle Cumhuriyet’in yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EROL ÖNDEROĞLU: GAZETECİLİK YAPMAYI BİLMİŞ MESLEKTAŞLARIMIZ BUGÜN TUTUKLANDI”

Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da konuşmasında ,”Yaşamları boyunca sadece gazetecilik yapmayı bilmiş meslektaşlarımız bugün tutuklandılar. Onlar arasında bulunanlardan birkaçı ben daha Metris’te cezaevindeyken benim için cezaevi önünde toplanıp bana destek olmuşlardı. Onlara müteşekkirim çünkü benim tahliyemde onların da emeği vardı. Bu konularda gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP MİLLETVEKİLİ YARKADAŞ TUTUKLAMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Destek için gazetede nöbet tutanlar arasında bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklamalara tepki gösterdi. Yarkadaş, “Gazetecilerin tutuklanmasının sebebi, aydınlara, yazarlara, muhalifle gazetecilere gözdağı vermekten başka birşey değildir. İktidar başkanlık tartışmaları öncesi buna karşı olan Cumhuriyet Gazetesi’ni susturmaya, sindirmeye ortadan kaldırmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Ne cumhuriyetin yıkılmasına izin vereceğiz ne de Cumhuriyet Gazetesi’nin kapatılmasına izin vereceğiz” diye konuştu.

Açıklamalar sırasında sık sık ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları atıldı. Öte yandan destek için gazete önünde nöbet tutan vatandaşların bekleyişi de devam ediyor.

EN SON EKLENENLER