Colemêrg’te kepenk yasağı

Hakkari Valiliği, Colemêrg’te toplu kepenk kapatmayı yasaklarken, Siirt Valiliği ise OHAL süresince Sêrt’te yapılacak eylemleri valilik izine tabi tuttu

Hakkari Valiliği, il sınırları içerisinde iş yerlerinin toplu kapatılmasını yasakladığını duyurdu. Valilik açıklamasında; “İş yerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı değerlendirildiğinden, kamu düzeninin korunması amacıyla ilimiz genelinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır” denildi.

Siirt Valiliği ise yayımladığı genelgede Olağanüstü Hal (OHAL) süresi boyunca, “İlimiz merkez ve ilçelerinde düzenlenecek olan, kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarının izin sistemine bağlanmasına karar verilmiştir” denildi.

Kaynak: ETHA

EN SON EKLENENLER