Musullu kadınlar IŞİD zulmünü anlattı

Musul’da başlatılan operasyonun ardından kent merkezine göç etmek zorunda kalan kadınlar, IŞİD zulmü altındaki yaşamlarını anlattı. Kadınlar, IŞİD çetelerinin sokak ortasında kadınları ‘taşlayarak öldürdüğünü’ söyledi.

Sputnik’e konuşan kadınlardan, Aliyye Bozan, “Tanıdığımız bir kadını Saddam Caddesi’nde herkesin gözü önünde taşlayarak öldürdüler. Dul olan bir kadını taşlayarak öldürdüler. Unutamıyorum. Kadın yalvarıyordu ama IŞİD ‘Allahu Ekber’ deyip kadını taşlıyordu” sözleri ile yaşadıklarını anlattı.

‘Hayat ölüm gibi oldu’

48 yaşındaki Musullu Kewser Heso da, Musul’da 2,5 yıla yakın IŞİD’in baskısı altında yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “IŞİD Musul’a girince kadınlar için hayat ölüm gibi oldu. Çok sert katı kurallar uyguladı.” Şii olduğu için IŞİD’in kendilerine çok daha fazla baskı yaptığına dikkat çeken Kewser Heso, ‘Şii olduğumuz için bizden nefret ediyorlardı” dedi. Kewser, “Musul’daki Hristiyan, Asuri ve Kürtlere de kötü davranıyordu” dedi.

Zorla evlendirdiler

Yine IŞİD zulmünden kaçan kadınlardan Sara Ebdullah ise Musul’dan Erbil’deki Hazır Kampı’na kaçtığını dile getirerek, “Musul’da kendimizi esir gibi hissediyorduk. Evde müzik dahi dinleyemiyorlardı. Sigara içemiyorduk. Musul’da kadınlar için yaşam bir ölümdü” dedi. 29 yaşındaki Hori Celil ise Musul’da istemediği bir IŞİD çetesiyle evlenmek zorunda kaldığını aktarıyor: “Babam beni korkudan IŞİD’e verdi. Benim haricimde 2 eşi daha vardı. Biri Êzidî’ydi Sincar’dan kaçırdıkları kızlardandı. IŞİD militanları savaşta olduğu için çoğu kadın dul kalıyordu. 2 ay sonra da başka IŞİD militanıyla evlendiriliyorlardı. Birçok kadın tanıyorum 5-6 defa evlilik yapmış.” HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER