Soğuktan korunacağımız bir şeyimiz yok

 Iraklı mülteciler, kış mevsimiyle birlikte yaşam şartlarının ağırlaşmasına karşı insani yardım kurumlarının duyarsızlığı karşısında şaşkın olduklarını belirterek, kışlık      ihtiyaçlarını karşılayamadıkalarını söyledi

Kış mevsimiyle birlikte yaşam koşulları daha da ağırlaşan Hol Kampı’ndaki Iraklı mülteciler, insani yardım kuruluşları tarafından kışlık ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor. Musul’a bağlı Beyac bölgesinden savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Zehra Mihemed (65) , imkansızlıklar ve havaların soğuk olmasından dolayı hastalıkların yaşanmasının altını çizerek, “Burada imkanlarımız çok az, soğuktan korunmak için üzerimize atacak battaniyemiz yok. Soğuktan dolayı özellikle çocuklar hastalanmaya başladı” diye konuştu. Zehra Mihemed, yaşadıkaları çilelerden şöyle bahsediyor: “Soğuktan titriyoruz. Uykuya hasret kaldık. Burada o kadar acı çekmemize rağmen, uluslararası yardım kurumları bize mülteci gözüyle bakmıyor ve yardım etmiyor. Onların bu tavrı karşısında şaşkınız.”

Musullu mülteci Casim Hamid ise yaz aylarında kendilerine yardımlar geldiğini ancak yazlık eşyalarla soğuktan korunamadıklarını dile getirerek, “Kışın gelmesiyle geceleri çok soğuk oluyor. Kış için battaniye ve benzeri şeylere ihtiyacımız var. Soğuk havalardan dolayı en çok çocuklar ve yaşlılar etkilenecek” dedi. Casim Hamid, kendilerini ziyarete gelen kurumların sözlerinde durmamalarına tepki göstererek, “Söyledikleri her şey yalan” dedi. Irak’ın Selahattin kentinden göç eden E.Î., adlı mülteci ise soğuk havadan dolayı artık tahammül edemediklerini ve acil bir şekilde ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

HESEKÊ/ANHA

 

 

 

EN SON EKLENENLER