‘Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde iki köy daha özgürleştirildi

IŞİD işgali altındaki Rakka’nın özgürleştirilmesi için başlatılan ‘Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ sürüyor. İki koldan ilerleyen savaşçılar 12 kilometrelik alanı temizledi. Çatışmalar devam ederken Ebêd köyü ile Şêx Salih ve Cîhad mezraları özgürleştirildi. Savaşçılar Eyn Îsa kasabasına bağlı bir mezrayı bugün özgürleştirmişti

Rakka’yı özgürleştirmek için başlatılan “Fırat’ın Gazabı Hamlesi”ne katılan savaşçılar, IŞİD’in zulüm kalesini yıkacaklarını dile getirdi. 2014 yılından beri IŞİD çetelerinin işgali altında bulunan Rakka’da, her türlü zulme maruz kalan kent sakinleri, Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) kentlerini özgürleştirme çağrısı yaptı. Çağrı üzerine QSD güçleri Rakka’yı özgürleştirmek için “Fırat’ın Gazabı Hamlesi”ni başlattı. Dün sabah saatlerinde kamuoyuna duyurulan hamle kapsamında batı ve doğu yönlerinden ilerleyen iki kol toplam 12 kilometre ilerledi. İlk çatışmanın El Leqta köyünde yaşandığı hamleden sonra, Eyn Îsa kasabasının 5 km doğusundaki Wehîde köyü ile çevresindeki 5 mezra özgürleştirildi. Savaşçılar Putah köyüne yaklaştı. Köyde çatışmalar yaşandığı bildirilirken, köyün bir bölümünün çetelerden temizlendiği aktarıldı. 10’dan fazla çetecinin öldürüldüğü El Leqta köyünde çetelere ait bomba yüklü bir araç imha edilirken, IŞİD köy yakınlarında bir saldırı gerçekleştirdi. Son olarak savşçılar, Ebêd köyü ile Şêx Salih ve Cîhad mezralarını IŞİD çetelerinden temizledi.

IŞİD, El Genderi ilçesinin 11 km güneyinde bulunan bir köyün girişinde bomba yüklü kamyon patlattı. Saldırıda çok sayıda sivilin katledildiği, onlarca da yaralı olduğu bildirildi. Rakka çevresindeki köylerden siviller yaya ya da buldukları araçlarla IŞİD zulmünden kaçmaya başladı.

‘Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nden kareler…

Bir mezra daha özgürleşti

Hamleyi takip eden Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) geçtiği habere göre, Eyn Îsa kasabasının 10 km güneydoğusunda bulunan Cedûi mezrası IŞİD çetelerinden temizlendi. Mezranın özgürleştirilmesinin ardından IŞİD çetelerinin bomba yüklü araçla saldırı girişimi 500 metre uzaklıkta QSD savaşçıları tarafından imha edildi. Özgürleştirme operasyonu esnasında çetelere ait bomba yüklü bir araç imha edildi. Silûk ve Eyn Îsa kasabasından harekete geçen Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, çetelerinin oldukları alanlara doğru ilerliyor.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının bölgedeki ilerleyişi devam ediyor.

EN SON EKLENENLER