HDP’li milletvekilinin oğluna gözaltında işkence

Kadıköy’de gözaltına alınan HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari’nin gözaltında işkenceye maruz kaldığı ve omurgasında kırık olduğu ifade edildi

Kadıköy’de dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin tutuklanmasını protestosu sırasında gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari’nin, gözaltında işkenceye maruz kaldığı ve omurgasında kırık olduğu belirtildi. Diken haber sitesinden Tunca Öğreten’in haberine göre; doktorun “tedavi edilmesi gerekir” yönündeki raporuna rağmen, polisin Ebrari’yi gözaltına almaya çalıştığı da aktarıldı. Ebrari’nin Kadıköy Emniyeti’nde işkenceye maruz kaldığı, kafası ve omurgasından darbe alarak yaralanması üzerine Numune Hastanesi’ne götürüldüğü belirtildi.

‘Rapora rağmen gözaltına almak istediler’

Diken’e gece saatlerinde konuşan Ebrari’nin avukatı Maviş Aydın, “Omurgasında kırık, kafasındaysa travmaya bağlı hasar var. Polis bu haliyle korse takılarak gözaltına almak için diretiyor. Doktorlarsa tedavi görmesi gerektiğini söylüyor” dedi. Bugün yeniden görüşülen avukat Aydın, polisin bu defa da omuriliğinde kırık bulunan Ebrari’yi ifade vermesi için savcılığa götürmek istediğini, doktorlarınsa ancak ambulansla götürülebileceği yönünde rapor verdiğini söyledi. Doktorların verdiği rapora göre, Ebrari’nin üç hafta boyunca yerinden kalkmadan yatması gerektiğini söyledi.

EN SON EKLENENLER