HDP’li vekiller Avrupa Komisyonu önünde eylemde

HDP Avrupa örgütü,  Avrupa Komisyonu önünde  protesto eylemi düzenledi. HDP’li vekillerin de katıldığı eylemde konuşan Avrupa parlamenteri Mark Demesmaeker, Avrupa’nın Türkiye’ye siyasi ve ekonomik yaptırım uygulamasını istedi

HDP Eşbaşkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasına karşı düzenlenen protesto eylemleri devam ediyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu binasını önünde toplanan HDP milletvekilleri ile Kürtler ve dostları, Komisyon önünde iki çadır kurdu. HDP Avrupa örgütünün düzenlediği eyleme, beş eski ve yeni HDP’li vekil katıldı. Tuba Hezer, Faysal Sarıyıldız, Ertuğrul Kürkçü, Kemal Aktaş ve Özdal Üçer, Komisyon önündeki eylemciler arasında yer aldı. Eyleme çok sayıda Kürt organizasyon da destek verdi.

Basının da yoğun ilgi gösterdiği eyleme katılan Avrupa parlamenteri Mark Demesmaeker, Türkiye’de HDP ve Kürtlere yönelik gerçekleşen baskıları kınadığını söyledi. Demesmaker, Avrupa Komisyonu binasını göstererek, Türkiye’ye ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmasını istedi.

Demesmaeker’ın ardından konuşan Ertuğrul Kürkçü, partilerine yönelik baskılara tepki gösterirken, direniş mesajı verdi. Kürkçü, “Halkımızı hiçbir yerde yalnız bırakmayacağız” dedi. Konuşmasına Kürtçe olarak başlayan HDP’li vekil Tuba Hezer ise, Türkiye’nin 25 milyonluk bir halkın yok sayıldığı bir ülke olduğunu söylerken, Erdoğan rejimi için “Hiçbir hukuk ve insani değer tanımıyor” ifadelerinde bulundu. Avrupa Birliği’nden Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurmasını isteyen Hezer, “AB kendini netleştirmeli” dedi.

Kaynak: ANF

 

 

EN SON EKLENENLER