Rytz: Avrupa tavrını koymalı

İsviçre Ulusal Konsey Milletvekili Yeşiller Genel Başkanı Regula Rytz, HDP’li milletvekillerine dönük yapılan soykırım operasyonlarını, ‘Erdoğan’ın muhalif güçlere karşı yaptığı bir darbe’ olarak yorumladı.

HDP’ye yönelik saldırıların kabul edilmeyeceğini ifade eden Rytz, Eşbaşkanların ve milletvekillerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. “Türk hükümetinin son dönemde ülkede muhalif güçlere karşı ortaya koyduğu politikalardan kaynaklı çok endişeliyim” diyen Rytz, Türkiye’de düşünce özgürlüğüne yönelik saldırıların acilen durdurulması gerektiğini kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Rytz, “Erdoğan ve hükümet yarım kalan darbeyi ülkede yaşayan muhalif kesimlere ve halklara yönelik yapmaya başladı” dedi. “Avrupa ülkeleri ve yöneticileri Türkiye’ye karşı artık sessiz kalmamalıdır” diyen Rytz, şöyle devam etti: “Aynı zamanda Türkiye’nin yanı başındaki Suriye’de uyguladığı politikalara karşı da Avrupa ülkeleri net tavır koymalıdır. Diktatörlük yolunda ilerleyen Türkiye’nin önüne geçilmek zorundadır. Özellikle HDP’ye yönelik yapılanlara karşı sert tavır sergilenmeli.”

 

 

 

EN SON EKLENENLER