Demirtaş: Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim

Tutuklanan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı ve yakın arkadaşı Metin Kılavuz, Diken’e Demirtaş’ı hapishanedeki ziyaretini anlattı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mücadele ederek bu sürecin üstesinden geleceklerini belirterek, “Umutsuzluğa yer yok. Ayrı renklerin birlikte halay çekeceği günler çok yakın” dedi. Demirtaş ayrıca beste yapacağını söyleyerek bağlamasını istedi.

Diken’den Tunca Öğreten’e konuşan Demirtaş’ın yakın arkadaşı ve avukatı Metin Kılavuz, HDP liderinin cezaevindeki görüş alanında kendisini kirli sakallı bir şekilde karşıladığını belirterek, “Başkana kirli sakal yakışmış. Sakalı kirli ama dağınık değildi” dedi.

Demirtaş’ın tek kişilik odada kaldığını, televizyonu olmadığını, ancak moralinin yüksek olduğunu söyleyen avukatı, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerine selam söyledi. Bunun bir mücadele olduğunu ve sürecin ancak mücadele edilerek üstesinden gelinebileceğini vurguladı. Özellikle Batı’ya mesaj yolladı. Destekten çok evrensel hukuk değerlerine sahip çıkılmasını istedi.”

Kılavuz’un anlattığına göre Demirtaş, yaşananları hukuki bir sürecin sonucu olarak değil, siyasi bir sürecin neticesi olarak değerlendirdi: “Gözaltına alınış biçiminin ve yargılanmasının tamamen siyasi olduğunu söyledi. Ancak bunun yanında cezaevine getirilişine kadar geçen süreçte herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ve her şeyin nezaket çerçevesinde olduğunu da sözlerine ekledi.”

Demirtaş, Edirne’deki cezaevine getirilişiniyse Kılavuz’a şöyle anlatmış: “Tutuklanan diğer arkadaşlarımız THY’nin tarifeli uçağıyla gönderilirken biz Figen Yüksekdağ ile birlikte özel bir jetle Kocaeli’ye götürüldük. Ben de Kandıra’da kalacağımı düşünüyordum ancak Yüksedağ bırakıldıktan sonra uçak Çorlu’ya hareket ettik. Buradan da askeri bir helikopterle Edirne’de aydınlatılmış bir stadyuma getirildim.”

Demirtaş, Kılavuz ile görüşmesinin devamında şunları söylemiş: “Haksızlar da masumlar da aynı göğün altında yaşıyoruz. Umutsuzluğa yer yok. Ayrı renklerin birlikte halay çekeceği günler çok yakın.”

HDP liderinin avukatından bir de ricası olmuş: “Belli ki bu cezaevinde çok beste yapacağım. Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim.”

EN SON EKLENENLER