Engin Gündük “Mücadelemizi yükseltmek ve başarmak zorundayız“

Alevi Kültür Derneklerinin 11. Olağan Genel Kuruluna hazırlıklar devam ederken, AKD eski Genel Başkanlarından Engin Gündük yazılı bir açıklama yaparak oluşturacakları liste ile seçime gireceklerini açıkladı.

“Gerek bölgemizin, gerek ülkemizin içerisinde bulunduğu durum malumunuz üzere ateş çemberine dönmüştür. Bu ateş çemberi her gün biraz daha fazla bizleri yakmakta ve ölüm getirmektedir. Kısacası yanlış, tekçi ve inkârcı bir yönetim anlayışından kaynaklı bölünmekte ve yok olmakla karşı karşıyayız. İnsanlar can güvenliği sorunu yaşamakta ve korku imparatorluğunun esaretinden berdar olmuş durumdadırlar.” denilen açıklamada, “12.11.2016 Cumartesi günü yapılacak olan AKD Genel Merkezi 11. Olağan Genel Kurulunda aday olup, liste çalışması kararı alınmıştır. Cümlenize saygı ve sevgi ile duyurmayı bir görev biliyor ve sizlerin desteklerini bekliyoruz.” Çağrısı yapıldı.

İşte o açıklama;

BASINA VE KAMUOYUNA

Sevgili Canlar, dostlar, erenler, can bacılar, can kardeşler, hepinizi aşk-ı muhabbet ile selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyoruz.

Değerli canlar, gerek bölgemizin, gerek ülkemizin içerisinde bulunduğu durum malumunuz üzere ateş çemberine dönmüştür. Bu ateş çemberi her gün biraz daha fazla bizleri yakmakta ve ölüm getirmektedir. Kısacası yanlış, tekçi ve inkârcı bir yönetim anlayışından kaynaklı bölünmekte ve yok olmakla karşı karşıyayız. İnsanlar can güvenliği sorunu yaşamakta ve korku imparatorluğunun esaretinden berdar olmuş durumdadırlar.

Yarenler,

Aleviler olarak bu ateş çemberinin en kor ateşinde yanmaktayız. Her gün daha fazla ötekileştirilip dışlanmakta ve AKP eliyle asimilasyonun en yüksek perdesini yaşamaktayız. Ülkenin, bölgenin ve toplumumuzun bütün bu sorunların içerisinden çıkabilmesinin en güçlü yolu birlik ve beraberliktir. “El ele, el Hakk’a” düsturu ile “Hak birlikte saklıdır” şiarıyla, mücadelemizi yükseltmek ve başarmak zorundayız.

Sevgili dostlar,

Bu bilinç ile başlangıçta yola çıkıp bu güne vardık. AKD örgütlülüğünün önemli noktalarından Aydın, Antalya, Mersin, G.antep, İzmir, Bursa vb. bölgelerimizdeki emektarlarımız ile bu duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Bu zorlukları beraberce hareket ederek aşacağımızı, örgütümüzü kişisel hırs ve beklentilerden arındırarak toplumsal çıkarlarımızın öne alınmasıyla, kimin aday olup olmadığının önemli olmadığını yolun doğrularının ve mevcut konjonktürde mücadele edecek kadroların oluşturulması gerektiğini, “Yol cümleden uludur, kalsın hatır yol kalmasın” öncelik toplum ve yol diyerek çalıştık ve o bölgelerden gelecek sonucu bekledik.

Bütün bu istem ve taleplerimizin maalesef ki bir karşılık bulduğunu söyleme şansımız kalmamıştır. İsterdik ki, hepimizin bir adım geri attığı ve beraber oluşturmak zorunda olduğumuz ekibi oluşturalım.

Sevgili canlar,

Bütün bu sorunlar çerçevesinde, buna inanan ve el veren canlar ile beraber bir karara vardık ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

12.11.2016 Cumartesi günü yapılacak olan AKD Genel Merkezi 11. Olağan Genel Kurulunda aday olup, liste çalışması kararı alınmıştır. Cümlenize saygı ve sevgi ile duyurmayı bir görev biliyor ve sizlerin desteklerini bekliyoruz.

AŞK İLE…

Komite Adına

Engin GÜNDÜK

EN SON EKLENENLER