HDP eşbaşkanlarından mesaj: Tek çıkış yolumuz ortak mücadele

HDP eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasından sonra yapılan ilk grup toplantısında eşbaşkanların mesajı okundu. Yüksekdağ mesajında HDP’nin Türkiye için demokrasi seçeneği olduğunu belirtirken, Demirtaş, ‘Baskıcı her koşulda yan yana durma ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yolumuzdur’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Toplantısı, 4 Kasım günü eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ilk kez gerçekleşti. Toplantıya, 38 ülkenin büyükelçilikleri ve temsilcilerinin yanı sıra EMEP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Devrimci Parti, Halkevleri, ESP, ÖDP, TMMOB, KESK, TTB, DİSK gibi büyük sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, bazı yurttaşlar toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. Toplantı salonuna, tutuklu eşbaşkanlar ve milletvekillerinin fotoğraflarının yer aldığı “Mutlaka kazanacağız” yazılı pankartı asılırken, “HDP halktır halk burada” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Daha sonra HDP’li milletvekilleri, alkışlar eşliğinde toplu olarak toplantı salonuna geldi.

‘Esir alınan 6 milyon insanın iradesidir’

Toplantının açılış konuşmasını ise HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, yaptı. Demirel, ağır baskılarlarla karşı karşıya kaldıkları bugünlerde böylesi bir dayanışmanın kendilerine moral verdiğini belirterek, “Halkımızın iradesini, teslim almak isteyenler 4 Kasım’da siyasi bir darbe gerçekleştirerek, eşbaşkanlar ve milletvekillerimizi esir almışlardır. Onlara selam ve saygılarımızı gönderiyorum” dedi. Eşbaşkan ve milletvekillerinin tutuklanmasının halkın iradesine darbe olduğunun altını çizen Demirel, şöyle devam etti: “Rehin almalar 7 Haziran 2015’te başlayan siyasi darbenin en önemli ayaklarından biri olmuştur. Esir alınmaya çalışılan 6 milyon seçmenin iradesidir. Meclis’i Saray’ın bir şubesi haline getirenler, bugün bizleri esir alarak irademizi kırabileceklerini sanmaktadırlar. Bizler tüm baskı ve tutuklamalara karşı sonuna kadar direneceğiz. Demokratik siyaset alanındaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Mutlaka kazanacağız.”

Yüksekdağ: Türkiye için demokrasi seçeneğiyiz

Demirel’in açılış konuşmalarının ardından HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okundu. Yüksekdağ’ın mesajında, “Her şeye rağmen umudumuzu tüketemez, direncimizi kıramazlar. İçeride ya da dışarıda HDP ve bizler yine Türkiye için biricik özgürlük ve demokrasi seçeneğiyiz. İşte bütün korkuları bundadır. Kimse moralini bozmasın, gardını direncini düşürmesin. Bu nefret ve saldırganlığın korkudan olduğunu unutmasın. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır. Sevgi ve selamlarımla” ifadeleri yer aldı.

Demirtaş: Korku imparatorluğu dağılacak

Daha sonra Demirtaş’ın mesajı okundu. Demirtaş’ın mesajında ise şu ifadeler yer aldı: “Bizlere yönelik bu saldırının bütün demokrasi güçlerine yapıldığı unutulmamalıdır. Baskıcı her koşulda yan yana durma ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yolumuzdur. Bu korku imparatorluğu en kısa sürede dağılacaktır. Bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmeden her koşulda mücadeleye devam edeceğiz. Dört duvar arasında da olsak aynı gökyüzü altında olduğumuzu unutmadan mücadeleye ve süregelen özgürlük halayının neşesinden faydalanmaya devam edeceğiz. Dışarıda çalışma yürüten yoldaşlara, gençlere ve kadınlara selamlarımı iletiyorum.”

Eşbaşkanların mesajlarının ardından 4 Kasım gecesi milletvekillerine dönük gözaltı operasyonları ve eşbaşkanların geçmiş dönemlere ait grup toplantılarına ait sinevizyon izletildi.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER