BAF “AKP ve Erdoğan ülkemizi karanlığa sürüklüyor”

Britanya Alevi Federasyonu yazılı bir açıklama yaparak 12 Kasım 2016’da Almanya’nın Köln kentinde yapıalcak mitinge katılım çağrısı yaptı. “AKP ve Erdoğan ülkemizi karanlığa sürüklüyor” denilen açıklamda ” Ülkemizde, Demokrasi, Laiklik, Barış ve İnsan Haklarına Evet, Faşizm ve Zorbalığa Hayır Mitingi için, 12 Kasım 2016 Cumartesi günü Köln şehrine gidiyoruz!” dendi.

İşte BAF’ın açıklaması;

Basına ve Kamuoyuna

Ülkemizde, Demokrasi, Laiklik, Barış ve İnsan Haklarına Evet, Faşizm ve Zorbalığa Hayır Mitingi için

12 Kasım 2016 Cumartesi günü Köln şehrine gidiyoruz!

AKP ve Erdoğan Ülkemizi Karanlığa Sürüklüyor!

Ülkemiz her geçen gün demokrasi ve insan haklarından biraz daha uzaklaşıyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren bir çok konuda yetersiz olan ve Osmanlı alışkanlıklarını sürdüren devlet yönetimi, hızla Cumhuriyet öncesine dönüş yapıyor. Sadece adı Cumhuriyet olan ama neredeyse her kurumu din eksenli kurallarla yönetilen bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

Laik, demokratik, hukuk ve insan haklarından uzaklaşmış olan ülkemiz artık tek kişi tarafından padişahlıkla yönetiliyor. İtiraz eden, karşı çıkan her insan ya işinden oluyor ya da hapse atılıyor.

Halkın iradesi ile seçilmiş siyasetçiler ve yerel yöneticiler tutuklandı. Halkın iradesi yok sayıldı. Erdoğan, kendisi ile aynı görüşte olmayan sendikalar, kurumlar ve kamu emekçilerini terörist ilan etti. Yargıyı kendi kontrolüne alarak istediği her insanı hapse attırdı. Olağan üstü hal ilan ederek kendi sivil darbesini gerçekleştirdi. Kanun hükmünde kararnameler ile AKP hükümeti ve kendisi lehinde istedikleri kararlar çıkartıldı.

Siyasetçiler kurşunlandı, tutuklandı, gazeteler kapatıldı, gazeteciler tutuklandı ve televizyonlar kapatıldı. Protesto edenlere zulüm yapıldı ve yapılıyor.

Tüm bunlara DUR demek için 12 kasım 2016 Cumartesi günü saat 13:00’te Köln’e gidiyoruz.

Britanya Alevi Federasyonu

EN SON EKLENENLER