ABD’de Trump karşıtı gösterilerde olaylar çıktı

Seçimler sonrası ABD başkanlık yarışını kazanan Donald Trump karşıtlarının birçok kentte düzenlediği gösterilerde olaylar çıktı. Bir göstericinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın kazanmasına karşı birçok kentte spontane protesto gösterileri düzenlendi. Gösteriler ülkenin batısındaki kıyı kentlerinde yoğunlaşırken, birçok kentteki gösterilerde olayların çıktığı bildiriliyor. Oregon eyaletine bağlı Portland’da yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşte göstericiler bir otoyolu trafiğe kapattı. Kaliforniya eyaletine bağlı Oakland’da ise sokağa çıkan yüzlerce kişi Donald Trump’ın resimlerini yakarken, bazı mağazaların camlarının kırıldığı iddia edildi. Olaylar esnasında araç lastikleriyle çöplerin yakıldığı öğrenildi.

Trump aleyhine eylemcilerin ‘Bizim başkanımız değilsin’ sloganı atılan gösterilerde en az bir eylemcinin otoyoldan geçen bir araç tarafından ezildiği bilgisi yerel medya organları tarafından paylaşıldı. Berkeley Üniversitesi’yle Kaliforniya Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin de eylemler düzenlediği ve Trump karşıtı sloganlar attığı duyuruldu. Öğrencilerin, ‘Sen Amerika değilsin, biz Amerikayız’ sloganını attıkları bildirildi. San Francisco, Los Angeles, Seattle ve Pittsburgh gibi diğer kentlerde de Trump karşıtı gösteriler düzenlendi.

EN SON EKLENENLER