Avukat savunmasında: Erdoğan’ın da Esad ve Gülen’le fotoğrafı var

Ankara Katliamı davasında bugün ifade veren sanık Nihat Ürkmez’in avukatı, müvekkilinin Suriye’de çekilmiş fotoğrafının olduğunu reddetti. Savunmasına devam eden Ürkmez’in avukatı ‘Sayın Cumhurbaşkanının da Hafız Esad ile fotoğrafı vardır. Cumhurbaşkanının Fethullah Gülen’le de fotoğrafı vardır’ dedi

Ankara Katliamı 10 Ekim 2015’te 100 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı davası bugün 4’üncü gününde devam ediyor. Duruşma öncesi Ankara Garı önünde buluşan aileler ve yaralılar Ankara Katliamı’nın 13’üncü ayında kaybettiklerini andı. Ankara Katliamı davası Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma bugün sanık Nihat Ürkmez’in ifadesiyle başlandı. Ürkmez, duruşmada verdiği ifadede IŞİD üyesi olduğunu reddedip, “Bana isnat edilen suçlarla ilgili bir kişiyle irtibatım görülürse suçumu kabul edeceğim. Benim hakkımda basında iftira haberler yapıldı. İftira üzerine buradayım. Söyleyeceklerim bu kadar. Hakim tarafından sorulan soru üzerine Suriye’de çekilen fotoğraftaki şahıs bana benziyor ama ben değilim” dedi. Ürkmez, Suriye’ye İnsani Yardım Vakfı’yla gittiğini kabul ederek, “Suriye’ye İHH ile birlikte aşçılık yapmak için geçtim. Beni bundan sonra takibe almışlar. İlim öğrenmek için Şam’a gittim. bu mahkemede olmam bile benim ismime sürülmüş bir lekedir” diye konuştu.

Avukat: Erdoğan ile Esad’ın da fotoğrafı var!

Ürkmez’in avukatı da müvekkilinin Suriye’deki fotoğraflarına atıfta bulunarak, “Sözde Suriye’de fotoğraf çekilmiştir. O kişi müvekkilim değildir. 2013 yılında Antep’e iki defa İHH kampına gitmiştir. Başka bir sefer de Antep’e gitmediğini beyan ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da Hafız Esad ile fotoğrafı vardır. Cumhurbaşkanı’nın Fethullah Gülen ile de fotoğrafı vardır. Müvekkilimin olayla ilgisi yok. İddianame de bunu söylüyor” şeklinde savunma yaptı.

Fotoğraf inkar edildi

Ürkmez, Ankara Garı’nın önünde gerçekleştirilen saldırının talimatını veren firari Yunus Durmaz’ın bilgisayarından Suriye’de çekilmiş fotoğraflarının çıkmasıyla dava dosyasına sanık olarak girmişti. Bingöl polisi saldırının kuryesi Halil İbrahim Durgun ile birlikte görüntülenen Nihat Ürkmez, Elazığ’da yakalanmıştı.

EN SON EKLENENLER