BM önünde HDP protestosu

HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin hukuksuz bir şekilde tutuklanması BM binası önünde protesto edildi. Burada konuşan örgüt temsilcileri, HDP ile dayanışma mesajı verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekillerinin tutuklanmasına dönük tepkiler devam ediyor. Cenevre Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Birleşmiş Milletler (BM) Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları yaptıkları bir eylemle HDP’ye dönük tutuklama ve baskıları lanetledi. Türkiyeli ve İsviçreli örgütlerin de destek verdiği eylemde HDP milletvekillerinin posterlerinin yanı sıra “Barbarlığa karşı sessizliği parçalayalım”, “Yaşamak direnmektir” pankartları taşındı.

Eylemde İsviçre Sosyalist Parti (SP) Milletvekili Laurence Rielle Fehlmann, Yeşiller adına Ueli Leuenberger, Tunus Halk Cephesi adına Anis Mansouri birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda HDP’ye yönelik yapılanların asla kabul edilmeyeceği vurgulanırken, HDP için uluslararası dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER