Halep’te karşı saldırı başlatıldı

 

Halep’te iki hafta önce ablukayı kırmak için saldırıya geçen El Nusra öncülüğündeki Fetih Ordusu, ablukayı kıramayınca rejim güçleri ile Rusya yeniden taarruza geçti. Rusya’nın hava desteğiyle Fetih Ordusu gruplarının denetiminde bulunan Halep’in doğusuna operasyon başlatan rejim güçleri ve ona bağlı grupların gözle görülür bir ilerleme sağladığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Halep’in Minyan, Dahiyet El-Esed, Heleb El-Cedîda, El-Hemdaniya, 3000 evler, Selahildîn, 1070 evler, Hikmê Okulu, Heleb El-Qedîme ve Butan Paşa bölgelerinde şiddetli çatışmalara yaşanıyor. Dün sabaha kadar devam eden çatışmalarda rejim güçleri, El-Hikmê Okulu ve çevresindeki tepeler ile 1070 evler, Bustan Paşa Mahallesi’nde bulunan Nadî El-Irûba bölgelerini kontrol altına aldı.

Savaş uçaklarının da bombardımanı sürerken; Fetih Ordusu gruplarının da rejimin denetiminde bulunan kentin batısındaki Heleb El-Cedîde, Hemdaniyê, Mîdan, El-Muhafeza, El-Azemiyê, El-Cabiriyê ve Seyid Elî mahallelerine yönelik top atışları yaptığı öğrenildi.

HALEP

 

 

EN SON EKLENENLER