Polis, gösteri yapan gençler için halkı lince çağırdı

İzmir’in Alsancak ilçesinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde 5 Kasım günü OHAL’i ve AKP’nin hukuksuz uygulamalarını protesto eden Dev- Güç ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 9 genç gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan gençler emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, polisin gençleri gözaltına alırken, hedef göstererek linç ettirmek istediği görüntüler ortaya çıktı.

‘Polise yardımcı olun’ denilerek lince davet

Yurttaşlar tarafından çekilen görüntülerde basın açıklaması yapan gençler dağıldığı esnada gelen polislerin gençleri gözaltına almak istediği, bu esnada ise gençlerin karşı çıktığı görülüyor. Polisin ise gözaltına alınmayı reddeden gençlere “İzmir halkı PKK’yı görün PKK’yı. Teröristler yasadışı eylem yapıyorlar. Polise yardımcı olun. PKK’lılar eylem yapıyorlar” dediği ve çevrede bulunanları gençlere karşı kışkırttığı görülüyor.

Öte yandan gençlerin gözaltı esnasında darp edildiği de görüntülerde mevcut. Irkçı grubun darbeleri arasında sivil polis aracına götürülen gençlere, keyfi olarak biber gazı sıkılıyor. “Doblo” tipi gözaltı aracının en fazla iki kişi alan arka kısmına 5 kişi konulurken, sıkılan biber gazı nedeniyle nefes almakta zorlanarak karakola götürülüyor.

EN SON EKLENENLER