‘Sokağa çıkma yasağı’nda sokağa çıkmamak ‘suç’ sayıldı

Nisêbîn’de ‘sokağa çıkma yasağı’ nedeniyle evlerinden çıkamayan Hanse Bulut ve yeğeni Mazlum Deniz hakkında açılan soruşturmada, Savcı sivillerin evlerinden çıkmamasını ‘örgüt üyeliği’ne kanıt saydı

Mardin Cumhuriyet Savcısı, Mêrdîn’in (Mardin) Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde sokağa çıkma yasağı boyunca evlerinden çıkamayan 58 yaşındaki Hanse Bulut ve bu sürede yanında kalan yeğeni Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Mazlum Deniz’in evden çıkmamasını “Hayatın olağan akışına aykırı” bularak örgüt üyeliğine kanıt saydı. Fırat Haber Ajansı’ndan (ANF) Sedat Sur’un haberine göre, 14 Mart günü başlayan “sokağa çıkma yasağı” sırasında evlerinden çıkamayan Bulut ve Deniz, 16 Nisan günü polisi arayarak evlerinden çıkmak istedi. Polis ise iki yurttaşın evlerinden çıkmasını “teslim olan örgüt üyeleri” diye havuz medyasına servis etti.

Savcı ve Valiliğin söylemleri çelişiyor

Deniz ve Bulut gözaltına alınarak günlerce Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldu. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından Bulut, “adli kontrol şartı” ile serbest bırakılırken, Deniz ise, tutuklanarak Mardin E Tipi kapalı cezaevine gönderildi. Önümüzdeki günlerde Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması yapılacak olan davada, Bulut ve Deniz “örgüt üyeliği” ile suçlanıyor. Savcı, Bulut ve yeğeni Deniz’in evlerinden çıkmamasını “Hayatın olağan akşına aykırı” bulurken, Mardin Valiliği yasağın devam ettiği günlerde Nisêbîn’de 10 bin sivilin evlerinde kaldığını açıklamış ve sivillerin kendileri tarafından korunduğunu öne sürmüştü.

EN SON EKLENENLER