Can Dündar, Alman Devlet Televizyonu’nda Aslı Erdoğan’ın mektubunu okudu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, Almanya Devlet Televizyonu’nun ikinci kanalı olan ZDF’de ülkenin en eski siyaset programı olan Aspekte’yi Almanyalı meslektaşı Katty Salie ie birlikte sundu. Programda, Türkiye’deki gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, aydınlar ve sendikacılar başta olmak üzere hükümeti eleştiren kesimlere uygulanan baskı mercek altına alındı.

Programda, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri başta olmak üzere, tüm tutuklu gazeteciler ve aydınlarla dayanışma için “bir dakika sessiz dayanışma” mesajı gönderildi.

Dündar programda, “Erdoğan Türkiye’de yaşanılan ekonomik darbenin akabinde özellikle ekonomide istikrar vaadiyle iktidara geldi. Solun vermesi gereken umutları verdi. Halk ‘AKP yolsuzluk yapıyor ama aynı zamanda iş yapıyorlar’ dedi. Muhalefetin zayıf olduğu bir ülkede her şeye hükmettiğiniz vakit, o ülkeyi yönetmek de kolay oluyor” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: HEPİNİZ BİR ŞEYLER YAPABİLİRSİNİZ

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazarı olan Aslı Erdoğan için, “Hepiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Tutuklularla dayanışmak için onlara mektup yazabilirsiniz, kendilerini yalnız hissetmemeleri için duruşmalarına katılabilirsiniz” diyen Dündar, “Hükümetlerden onların lehine birşeyler yapmasını bekleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ASLI ERDOĞAN: BU BİR YARDIM ÇAĞRISIDIR, ÜSTELİK ACİL YARDIM ÇAĞRISIDIR

Can Dündar, Aslı Erdoğan’ın cezaevinden gönderdiği mesajı da okudu. Erdoğan’ın mesajı şöyle:

“Bu bir yardım çağrısıdır. Üstelik acil yardım çağrısıdır. Göçmen krizini durdurmak adına Türkiye’deki demokrasinin bedelini Kürtler, Aleviler ve bütün demokratlar ödemektedir. Demokrasi, insan hakları konusunda Avrupa susarsa biz kime tutunabiliriz?”

“BU PROGRAMI TÜRKİYE’DE YAPAMAZDIM”

“Bu programı Türkiye’de olsam yapamazdım” diyen Dündar, “Türkiye İslam dünyasında tek laik ülke. Türkiye’yi kaybedersek, bütün dünya kaybeder. Çok geç olmadan o halde destekleyin” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER