Femmes Solidaires’ten dayanışma mesajı

180 kadar kadın örgütünü bünyesinde barından Femmes Solidaires, HDP ve DBP’li siyasetçiler ve Kürt kadınları ile dayanışmak amacıyla bir mesaj yayınladı.

Fransa’da faaliyet yürüten Femmes Solidaires, açıklmasında Cizîr’de (Cizre) geçtiğimiz yıl kadın ve çocukların da olduğu 123 kişinin evlerin bodrumlarında yakıldığı hatırlatılarak, Kürt halkının baskı ve hakarete maruz kaldığını ve seçilmişlerine yönelik ‘siyasi soykırım’ yapıldığını vurguladı.

‘Saldırıların tek amacı var’

“Bu saldırıların tek bir amacı var: O da, Erdoğan hükümetinin hedefindeki Kürt hareketlerini yok etmek” ifadesine yer verilen açıklamada, Kürt kurumlarında ‘eşit yönetim anlayışı ve sosyal devrim için verdiği mücade ile örnek gösterildikleri’ vurgulandı. Yine Kürtlerin IŞİD çetelerine karşı verdiği mücadelenin altının çizildiği açıklamada, “Bugün ise kendilerini yok etmek isteyen bir hükümete karşı mücadelede yardıma ihtiyaçları var” denilerek, destek çağrısı yapıldı.

Sorumluluk alın

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrı yapan Femmes Solidaires, “Türkiyeli demokratlara ve özellikle de Kürt halkına yönelik zulümlerin son bulması için sorumluluk almalıdırlar” çağrısı yaptı. Açıklamanın sonunda, ‘Kürt kadınları ve Kürt halkıyla dayanışma içinde olunduğu’ ifade edildi.

PARİS/ANF

 

 

 

EN SON EKLENENLER