TÜYAP’ta Aslı Erdoğan eylemi

Aslı Erdoğan’ın arkadaşlarının TÜYAP Kitap Fuarı’nda yaptığı eylemi, Akit stantı görevlileri engellemeye çalıştı. Ancak eylemlerini sürdüren gazeteci ve yazarlar, ‘Alışın, buradayız’ dedi

Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu’nda olduğu için tutuklanan Aslı Erdoğan’ın arkadaşları, TÜYAP Kitap Fuarı’nda eylem yaptı. Erdoğan ile tutuklu gazetecilerin fotoğraflarını taşıyan grup, salon içinde yürüyüş yaptı, basına özgürlük istedi. Yürüyüş sırasında bir grup, provokasyon yaratmaya çalıştı. Birgün, Evrensel gazetelerinin bulunduğu stantta açıklama yapan grup, tutuklu gazeteci ve yazarların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Eyleme provakasyon girişimi

Eylemi sürdürüren Erdoğan’nın arkaşlarına Akit gazetesinin standında görev yapan kişiler sözlü tacizde bulundu. Taciz üzerine arbede yaşanırken Anadolu Ajansı’nın muhabiri olduğu belirtilen kişinin de eylemi engelleme girişiminde bulundu. Ardından faşit bir grubunda eylemcilere saldırmak istediği polislerinde olaya girmesiyle devam ettiği öğrenildi. Eylemi sürdüren Aslı Erdoğan’ın arkadaşları’da “Alışın, buradayız” dedi.

EN SON EKLENENLER