Aldatılmamış ‘kumpas’ kurmuş

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner’in TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’ndaki sunumu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “aldatıldık” dediği Ergenekon davası sürecindeki bazı karanlık noktaları gün yüzüne çıkardı.

Birgün gazetesinin haberine göre Taner, 2009 yılında Erzincan’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) üç mensubunun gözaltına alınmasının, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın izniyle gerçekleştiğini ilk kez açıkladı. Ayrıca dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Adalet Bakanlığı’na gönderdiği ve “Jandarma ile adli mercilere tuzak kurulacak” uyarısı yaptığı yazının da MİT’ten gizlendiği ortaya çıktı.

“Erzincan Ergenekonu” olarak bilinen soruşturma, şimdilerde Cemaat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından başlatılmıştı. Dönemin ilk kırılması üç MİT mensubunun 2009 yılında gözaltına alınması olurken, bundan sonra ise soruşturma, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makam odası basılarak gözaltına alınması ve tutuklanmasına kadar uzanmıştı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER