Demirtaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraza ret

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına ilişkin avukatları tarafından yapılan itiraz gerekçesiz bir şekilde reddedildi. Avukatlar AYM’ye başvuracak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına ve soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararına avukatların yaptığı itiraz, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Avukatların 8 Kasım’da yaptığı itirazı, 11 Kasım’da karara bağlayan mahkeme tutuklamanın “yasaya uygun” olduğunu savundu.

‘AYM’ye başvuracağız’

Mahkemenin verdiği kararı ve bundan sonra yapacakları hukuksal girişimler konusunda açıklama yapan Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Anayasa ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’na (CMK) göre mahkemelerin her türlü kararları gerekçeli olarak açıklamak zorundadır. Müvekkilimin tutuklanmasına ilişkin karara yapmış olduğumuz itiraz Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce gerekçesiz bir şekilde reddedildi. Gerek bu husustaki gerekçe ile müvekkilimin tutuklanması nedeniyle ihlal edildiğini düşündüğümüz Anayasa’nın 19’uncu maddesinde yer alan kişi güvenliği ve hürriyeti ile 67’nci maddesinde yer alan seçme ve seçilme haklarının ihlalinin tespiti açısından bir zaman Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) tedbir talepli bireysel başvuru da yapacağız” dedi.

Demirtaş, 4 Kasım günü Amed’teki evinde gözaltına alınmış, aynı gün çıkarıldığı Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. Demirtaş, aynı gün Edirne F Tipi Cezaevi’ne götürülmüştü.

EN SON EKLENENLER