‘Hamlenin ilk aşaması başarıyla tamamlandı’

YBŞ ve YJŞ’nin başlattığı Êzîdî Kadınları İntikam Hamlesi’nin ilk aşaması başarıyla tamamlandığını açıkladı. Açıklamada, ‘Êzîdxan savaşçıları olarak amacımız, onurumuzu ve topraklarımızı korumak ve kurtarmaktır’ dedi.

YBŞ-YJŞ’nin Şengal’in işgal altındaki köylerine yönelik kurtarma operasyonu 3’üncü gününde devam etti. “Êzîdî Kadınları İntikam Hamlesi”ne ilişkin yazılı açıklam yapan Şengal Kadın Birlikleri Komutanlığı ve Şengal Direniş Birlikleri, 12 Kasım’da YBŞ ve YJŞ’nin başlattığı operasyonun birinci hamlesinin 3’üncü gününde başarıyla tamamlandığı duyurularak, “Êzîdxan savaşçıları olarak amacımız, onurumuzu ve topraklarımızı korumak ve kurtarmaktır” dedi. DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014’te Şengal merkezi ve köylerini işgal ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “O günlerde hiçbir güç ya da devlet Êzîdîlere sahip çıkmadı. Özsavunma esası üzerinden kendi gücümüzü kurduk ve Êzîdî kadınlarının ve annelerinin bir daha acı çekmemesi ve yaralarının sarılması için Êzîdxan kızları olarak özgün birliklerimizi kurduk. Şengal’in ve birçok köyünün kurtarılmasında da büyük rol oynadık. Ama hâlâ birçok köy ve esirimiz çetelerin elinde” diye kaydedildi.

Êzîdxan köylerini kurtarmayı amaçlayan operasyonun birkaç aşamadan oluştuğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

“İlk aşaması Sikiniye, Heyale ve Geliye Şilo (Şilo Vadisi) ile Sewra köyleri arasındaki üçgeni kurtarmaktı. Bu bölge bizler açısından çok önemli. Çünkü bu alanın alınmasıyla çetelerin Şengal Dağı’yla bağlantısı kesilmekte ve Şengal ile Mediban arasındaki hat açılmaktadır. Birinci hamlede buraların kurtarılması ve güvenliğinin sağlanması esas alındı. Şimdi bu bölgeler kurtarılmış ve YJŞ ve YBŞ güçleri olarak halkımızın güvenli bir şekilde bu alanlara gelebilmesi için çetelerin döşedikleri mayınları temizliyoruz. Birinci aşama için hedeflediğimiz köyler özgürleştirildi ve hamlenin birinci aşamasının tamamlandığını söyleyebiliriz. Kurtardığımız bölgelerde mevzilerimizi hazırlıyoruz ve böylece buraların tekrar çetelerin eline geçmemesi için tedbir alıyoruz.”

‘Mücadelemiz devam edecek’

YBŞ ve YJŞ Komutanlığı, açıklamasının sonunda ise söz konusu tedbirler alınana kadar operasyonu durdurduklarını belirterek, “Ancak çetelere karşı operasyonlarımız ve savaşımız devam edecek. Bütün köyler ile Êzîdî çocuk ve kadınlarının tamamı özgürleştirilene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER